Godkväll i stugan,
Vi lagade en kycklingkebabtallrik idag till middag, det är så gott & enkel. Jag brukar blanda själva kryddan i en stor burk, så att det alltid finns till hands i skafferiet när man behöver den. Detta är en maträtt som jag tycker passar lika bra att bjuda på till helgen som till vardags. Lovar att det blir barnens favorit hur-som-helst.
Och hemmagjordsås, som smakar precis som på pizzerians.
Det här behöver du för att göra kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
2 1/2 msk koncentrerad apelsinjuice
3 msk kallt vatten
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlöksklyfta
cayennepeppar ( efter smak & tycke )
salt
Gör din kebabsås så här:
Blanda samman allt och ställ kallt.
Klar att servera efter en till två timmar i kylskåp.
* * * * * * * * * * * * * * *
Det här behöver du till 5- 6 personer:
1 kilo kycklingfile
Rapsolja
hemmagjord kebabkrydda
salt
Tillbehör : Pommes och en god sallad
Gör så här:
Strimla den tinade kycklingen i lagom stora strimlor. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och vänd ner kycklingen.
Krydda den med kryddmixen under tiden, och när kycklings nästan är färdig salta & smaka av med mer krydda.
Serveras sedan genast !
Vill man göra en ännu enklare men så god kebabsås då kan man ha 2 dl creme fraiche, 1 dl majonäs, grillkrydda samt Chilisås så mycket man vill. Låt stå i kyl en stund. Blir jättegott! 🙂
Hej Jenny! Tack för en inspirerande matblogg! Jag undrar vilken chilisås du använder? ☺
Det går att anända vilken som. Mitt märke just nu heter : Ayam. Men det går bra med Heinze också.
Tack för alla recept o allt du lägger ut, verkligen värdefullt. Ser och är så gott allt du lägger ut! 🙂
Brukar du göra egen pommes också eller köper du färdig?
Hur mycket krydda ska man använda?
Så goda recept du har! Har prövat allt möjligt! Tack!