Hej där,
Lite middagstips tar vi nu, medan jag ska sätta mig och redigera bilder för chokladbollarna. Och mitt tips till er blir vår goda middag som vi lagade igår på majskyckling.
Det här behöver du 4 personer :
600 – 700 gram kycklingfile
2 1/2 dl vispgädde
2 dl creme fraiche
2 msk koncenterad kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk balsamico
1/2 tsk torkad timjan
Garnering : knaperstekt bacon
Serveras med ris eller klyftpotatis
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Dela kycklingfileerna i lagoms stora bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen så den får en fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form och vispa ihop såsen i en kastrull. Börja med grädden och vänd ner crème fracihe, fond balsamico & timjan och pressa ner vitlöksklyftan. Låt sjuda upp ett par minuter innan du fördelar såsen över kycklingen.
Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter ( eller tills kycklingen är klar)
Servera med en god sallad & ris.
Hej!
Vad gott det ser ut!! Ska provas 🙂
Men dum fråga kanske… vad menas med ”balsamicosås”? 🙂
MVH
Det är en krämig sås man ofta har på sallad, eller på finare måltider.
Du finner den vid olivolja i butik 🙂
En sådan här: http://www.100gram.se/zeta/zeta-crema-di-balsamico/19873
Första gången jag skriver trots att jag följt din blogg ett tag. Undrade också över basamicosåsen och såg svaret men blev inte klokare trots det. Menar du balsamicovinäger då eller?
hej 🙂 Vad roligt att du skriver en rad.
Det finns massa olika, men denna är god: http://www.100gram.se/zeta/zeta-crema-di-balsamico/19873
Balsamicodressing menar hon den är krämigare än balsamicovinäger
Recept är inte till för att följas punkt och pricka 🙂 Prova er gärna fram, det gör matlagningen roligare 🙂
Låter jättegott! 180grader? Är det varmluftsugn då eller? Är balsamico och balsamicosås samma sak?
Tack för en underbar receptblogg!
MVH Katarina.
Jag hade basamico 🙂
Gratängformen! Helt ljuvlig…vart kan jag hitta den?!
Jag köpte den på lagerhaus 🙂
Jättefin blogg! Goda recept! Om jag får önska; lägg inga bilder mellan ingridienslistan och ’så gör man’ för då får man skrolla upp och ner hela tiden. Minne som en guldfisk 🙂
Mvh Jenny
Hej! Kan du hjälpa mig med recept? Efterlyser en slags morotskaka som min mamma bakade på 70-talet. Det är alltså inte dagens morotskaka med kräm ovanpå. Denna gjordes i långpanna och skars i fyrkantiga bitar och ingen topping. Det enda jag/vi kommer ihåg är att det var bla, finrivna morötter, olja och kanske kanel i?. Tack för en jättebra matblogg. Hälsningar Evalotta
Hej! Jag tänkte göra denna till ett kalas på lördag men jag undrar om det funkar att steka kycklingen och baconen kvällen innan?
Det här var det godaste jag ätit på länge!!
Hej!! Ville bara kika in och säga att du är en sån inspirerande själ. Alltid lika roligt att klicka sig in på din blogg och få nya ideer och smaksensationer 🙂 Fantastiskt fin form!
Kram
Tack, det var oerhört gott 🙂 en ny smak för mig.
Gjorde det till frugans 30års middag.
Denna gjorde jag igår och det var jätte gott. Tillsatte lite kinesisk soya också . Hela familjen älskade det, både vuxna och barn.