Hej igen,
Jag fick tips om att baka vaniljhorn till kalaset också, även dessa är en kaka jag aldrig bakat. Faktiskt aldrig smakat heller, och de blev jättegoda. Receptet hittade jag på arlas hemsida.
Inget socker i mördegen utan det söta blir av garneringen.
Det här behöver du till 40 vaniljhorn:
200 gram rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Garnering strösocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl tills du har en smulig deg smet. Arbeta ihop den och rulla ihop till 2 längder. Låt dem vila i kylskåpet i cirka 30 minuter. Skär sedan upp dem i 20 bitar per rulle, och rulla dem till pinnar, böj dem sedan så att de ser ut som ett horn. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter, de ska inte få färg.
Strö över strösocker och låt dem svalna något innan du vänder runt dem i socker.
Låt svalna helt på galler.
Dom är supergoda, det tråkiga tycker jag är att de är så sköra :/
Åh, såna gjorde min mormor ofta. Jättegoda men som sagt väldigt spröda. Hon gjorde även en sorts ”horn” med malda hasselnötter i som ibland hade chokladdoppade spetsar. Också väldigt goda.
Supergoda o spröda!
Hur är din uppfattning om att frysa dessa?
Mvh /Anna
Jag har fryst mina, funkar utmärkt 🙂
Hur förvarar du de bäst om de inte ska frysas in?
Hej,försökte göra dessa men måste ha gjort något fel för de blev helt smuliga och kan ej rulla ihop dem… Vad gjorde jag för fel?
Prova att tillsätta mer smör?