Enkelt och så gott!
1 kg rabarber
1 , 5 liter kallt vatten
4 1/2 dl strösocker
1 st citron (saften)
Gör så här:
Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull, mät upp vattnet och låt sjuda upp.
Det ska sjuda i ca 15 minuter ( rör inte om – då blir den grumlig )
Sila sedan saftenett par gånger och släng rabarberresterna.
Mät upp socker och citron i saften, och låt det sjuda upp igen, någon minut.
Kul sedan saften och häll upp i vackra flaskor.
Servera saften kall med mycket is och färska jordgubbar.
Barnen tyckte saften var jättegod 🙂 Så det var ju ett toppenbra betyg
Men nu är det dags att ställa mig och laga lunchen, barnen har röstat för kycklinglasagne.
Så det får det bli idag 🙂
Super god saft !!
Är den färdig att dricka el ska man spä den med vatten? Mvh jeanette
Man ska spä med vatten
Hur länge kan man spara den? Eller den ska drickas inom några dagar?
Kan man frysa denna saft?
Hejsan! Jag har aldrig gjort saft förr så jag undrar vad du menar med ”Kul sedan saften och häll upp i vackra flaskor”.
Hur länge håller sig saften?
Kyl 🙂 ska det stå
Hur länge klarar sig saften?
Kan någon svara på om det går att frysa saften, hur länge håller saften om man inte fryser det.
Tack för svaret
Hej hej 😊 jättegod saft. Hur länge klarar den sig i kylen?