Brysselkex

Brysselkex är väl den mest klassiska småkakan någonsin, lätt att göra och fin i olika färger. 

 IMG_5250 IMG_5254

Det här behöver du:
200 gram smör
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 1/2 dl vetemjöl

Garnering : strösocker + karamellfärg

IMG_5244

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Nyp ihop mördegen och rulla till två längder. Rulla längderna i det färgade sockret,
Och lägg kallt i kylskåp i minst 30 minuter.

 

Skär upp och lägg på en plåt med bakplåtspapper
och grädda i cirka 10 minuter.

Riktigt färgglada och passar till vilket barnkalas som helst.
IMG_5262 (2)

1
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Vilken rolig idé med olika och färgstarka färger. Ser grymt goda ut! 🙂

Emma
9 år sedan

Mina kakor bara flyter ut och blir jättefula… Vad gör jag för fel? 🙁

Pernilla
8 år sedan

Kan man göra dessa dagen innan kalass och i så fall var förvarar jag de? Mvh Pernilla

jennysmatblogg
Reply to  Pernilla
8 år sedan

Absolut, förvara dem i en burk.

Nästa inlägg

I väntan på maten

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x