Jag fick tipset av er att baka strassburgare till Melvins kalas, faktum är att jag aldrig tidigare bakat dessa. Och ändå är det en av de kakor som jag gillar bäst. Frasiga spröda och doppade i choklad… Omnomnom
Det här behöver du:
100 gram rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
Garnering: choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mät up det mjuka smöret med florsocker och vaniljsocker och rör ihop. Vänd ner potatismjölet och mjölet, lite i taget tills du har en kletig smet. Fyll upp stjärnspritsen med smeten och klicka ut lagom stora strasskakor. Grädda i 10- 12 minuter, de ska vara rätt ljusa i färgen. Låt de svalna innan du sedan smälter choklad och chokladdoppar dem.
Dessa har jag aldrig heller testat och håller med dig om att dom är sjukt goda. Det blir till att testa dessa snart. Kram kram
Åh, helt nya kakor för mig! Jag fyller också i september, nu på måndag närmare bestämt – så jag tänkte smörgåstårta och sen bara en kaka och kaffe efteråt. Dessa borde passa perfekt 🙂
Hur mycket choklad går det åt när man ska doppa kakorna?
Kan man frysa in de tro? 🙂
Mina klassiska favvokakor som mormor alltid gjorde när hon var i bakar-tagen. Spritsar mina i S-former och skippar chokladen. Svåra att låta bli att nalla av i skåpet!
Hett tips är att fylla strassburgare med smörkräm. Lägga ihop två och två. Mums!