Godkväll,
Jag bara måste tips om denna goda bärkladdkaka. Jag bakade en liknade för ett litet tag sedan, men nu provade jag med både lingon och blåbär. Fint det där med att bären ger syrlighet mot sötman plus chokladen/ kolakrämen. Omnomnom
Det här behöver du:
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
1/2 burk med karamelliserad mjölk
2 1/2 dl blåbär/lingon ( jag hade frysta)
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten. Strö över lingon / blåbär och fyll på med resten av smeten.
Ställ in i ugnen i cirka 25-35 minuter.
Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet över natten.
Dekorera kanske med vispad grädde och färska bär
Vad god denna kladdkakan ser ut!
Denna kladdkakan såg himla god ut!
Gud så gott det ser ut! Testade själv en chokladkaka med lingon förra året, himla gott 🙂
Ser jättegott ut! vad är det vita uppepå, är det grädde?
Bästa matbloggen Jenny! 🙂
Vad är det vita ovanpå,,, ser fantastisk god ut =) måste testa till helgen
Det är bara vispad grädde 🙂