Här kommer ett tidsinställt inlägg för nu är det lite fotografering här hemma hos mig idag. Städade köket halva kvällen igår känns det som. Och lagade en ruskigt god paj ( ja eller två faktiskt). Här kommer den första.
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
2msk kallt vatten
125 grader smör
Fyllning:
400- 500 gram blandfärs
1 liten finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 1/2 dl creme fraiche ( paprika & chili hade jag)
1/2 burk med strimlade soltorkade tomater
1/2 burk gröna oliver
1 msk oxfond / köttfond
1 msk chilisås
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
Topping:
1 stor boll mozzarella
körsbärstomater
1/2 burk stora oliver
1/2 burk soltorkade tomater
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter.Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Hetta upp en stekpanna med smör fräs löken glansig, vänd ner färsen och stek den klar. Vänd i crème fraîche, soja, fond. Låt sjuda upp och sist vänder du ner oliver och strimlade soltorkade tomater. Fyll upp pajskalet med fyllningen ( blir det mycket vätska i botten av stekpannan kan du skippa just det) Skiva mozzarellan och strö över toppingen och ställ in i ugnen i cirka 30 – 35 minuter tills pajen fått vacker färg.
Servera med en god och krispig sallad.
I salladen hade jag
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten röd lök
blandsallad ( finns att köpa i påse)
soltorkad tomat
oliver
fetaost
körsbärstomater
Hej Jenny!
Jag har ett stort problem med såser, de vill aldrig bli bra.
Har du några tips och trix du vill dela med dig av så man inte misslyckas med de vanliga såserna dvs brunsås, gräddsås och vanlig vit sås 🙂
Hej Jenny!
Tack för fantastisk mat inspo. Provade denna paj idag och passade på att bjuda över min mamma och syster, herregud vilken lyxig onsdag det blev!
Hej! Du har så otroligt mycket gott att tipsa om och jag har testat på många olika recept. Tänkte på den här pajen. Gör du den i en form med avtagbar kant eller en fast?
Denna paj ska jag göra till kräftskivan. Låter himmla gott.
snääääällla kan du inte börja filma när du gör maten
[…] åt vi en riktigt god Italiensk köttfärspaj. Kan verkligen rekommendera den, HÄR är […]
Jag har gjort denna paj flera gånger och det blir alltid succé! Kan varmt rekommendera detta recept.
Hej
Går det att frysa in denna paj? 🙂
Absolut 🙂
Hej!
Den står i min ugn nu ska serveras på min dotters bröllopsbuffé i morgon:)
Jag har gjort den här pajen många gånger och kan varmt rekommendera receptet. Jättegott!