Det här behöver du till 4 portioner :
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor potatis
250 gram jordärtskockor
1 huvud med blomkål
olivolja
1 liter vatten
2 tärningar med grönsaksbuljong
2 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar
Toppa med knaperstekt bacon och timjan
Gör så här:
Finhacka lök & vitlök. Skala och skiva grönsakerna tunt som ska i soppan. Dela blomkålen i buketter. Hetta upp en stor kastrull med olivolja, tillsätt lök, vitlök, och blomkålen. Fräs i några minuter. Tillsätt vatten, och buljongtärningarna och låt sjuda upp i 15- 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. När grönsakerna är mjuka i soppan så vänder du ner crème fraîche och mixar den slät.
Smaka av med salt & peppar och häll upp på tallrikar.
Toppa med knaperstekt bacon