Jag provade en jättegod kombination för ett par veckor sedan. Och måste rekommenderar den till er, lite oväntat men oj så gott det blev. Dill + järpar = mycket smaskigt. Här kommer mitt recept
Det här behöver du till 4 personer:
Bulgur
tomat + gurka
600 gram nötfärs
2 msk tomatpure
1 tsk kalvfond konc.
1/2 kruka finhackad dill
1 kryddmått timjan
1/2 tsk paprikapulver
1 kryddmått oregano
1 tsk salt
1 kryddmått kanel
Dillsås:
2 1/2 dl turkisk yougurt
1/s pressad vitlöksklyfta
1/2 kruka dill
1 msk citronsaft
salt & peppar
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till dillsåsen och ställ kallt, fram till servering. Koka bulguren enligt anvisningar på förpackning. Blanda ihop alla ingredienser till järparna, och forma till 8-10 stycken.
Smörstek dem i 8- 10 minuter, tills de fått vacker färg.
Blanda den färdiga bulguren med hackad tomat och gurka. Servera sedan med såsen & dilljärparna
Smaklig spis
Hej! Tack för sina räddande recept =D dum fråga kanske men jag undra kan man göra de järparna i ugnen istället som de med mozarella?=)
Absolut 🙂
[…] med veggiesås Tisdag Pestolax med tomat & pinjenötter Onsdag LCHF-paj med kassler Torsdag Dilljärpar med dillyougurt Fredag Kyckling […]