Vi har verkligen plockat massvis med blåbär nu de senaste 2 dagarna,
och skogen är full utav alla blåbär … och tyvärr precis lika många myggor.
Men iallafall av lite av blåbären bakade vi paj, receptet vi använde oss av var på Ananaspajen-
Som vi då bytte ut ananas mot blåbär. En god paj, som inte känns onödigt söt utan fräsch.
Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl
Fyllningen :
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här :
ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen, vi ni så mosa blåbären lätt, och fyll sedan upp pajskalet med fyllningen.
Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter ( håll koll , så att den inte blir bränd )
Ska svalna innan servering, men det är en smaksak. Den är god även när den är ljummen.
Jag gjorde denna pajen idag, men hade tyvärr ingen creme fraiche hemma så jag modifierade lite. Jag använde kesella istället. Men gu så gott 🙂
Får testa med creme fraiche en annan gång 🙂
Har bara frysta blåbär, funkar de?
Det går det också 🙂
Hej! Låter gott!! Ska man smälta smöret till pajdegen innan man rör ihop det?/Isabella
Det behövs inte! Bara röra sockret och kylskåpskalla mjukt med degvisp!
Jag rörde ihop fyllningen m blåbären o allt blev blått – vill att den ska bli vaniljgul som på bilden . Hur gör man ?