En lättgjord och himmelsk god fiskgratäng.
Det här behöver du
1 torskblock
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fracihe
2 msk hummerfond
salt & peppar
1/2 kruka finhackad dill
1-3 msk färskpressad citronsaft
1 dl riven ost
Serveras med kokt ris
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond i en kastrull. Smaka av med citronsaften. Och krydda med salt, peppar & dill. Häll såsen över fisken och riv över en god ost. Gratinera i 25- 30 minuter eller tills fisken är genomklar.
Åh så gott det ser ut! kram http://www.joseefiinb.devote.se
Ser jättegott ut! Du skriver att man ska vispa ihop det i en kastrull,ska man alltså värma såsen på spisen först?
Haha jag är en sjukt dålig kock och har noll koll;-)
Undrar jag med 😉
Ja såsen ska värmas upp 🙂
Låter jättegott och lite annorlunda jämfört med min ”traditionella” variant med spritsat mos till.
Fisk är så gott, tröttnar aldrig!
Kram Anette
[…] Veg. ugnspannkaka med rårörda lingon Tisdag Torsk i citronsås Onsdag Smördegsinbakad kassler med champinjonsås Torsdag Indisk kycklinggryta med ris Fredag […]
Alltså detta var ju sjukt gott. Min 16- åring som aldrig annars brukar kommentera maten sa att ”det smällte i munnen”. Han åt ett helt torskblock själv :). Då var det ett bra betyg på maten.Tack för din inspiration!!
Så gott, en ny vardagsfavorit. Tack!!
Kram
[…] Vegetarisk morotssoppa Tisdag Torsk i citronsås Onsdag Krämig pastasallad med extra allt Torsdag Kyckling- & currygratäng Fredag Oxfile […]