Kycklinggratäng med extra allt

Vi blev bjudna på middag hos mamma igår, och då bjöd hon på denna urgoda kycklinggratängen. Receptet hade hon fått från sin jobbarkompis,och självklart tjatade jag till mig receptet. Denna måste ni pröva. Och gillar ni inte banan så skippa den och hacka ner lite mer paprika.a30 (1)

Fantastisk kombo med grillad kyckling & mangochutney.

Det här behöver du till 4 personer:
1 färdiggrillad kyckling
2 bananer
1 burk med bambuskott
1/ 2 rör paprika
1/2 grön paprika
3 dl grädde
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl mango chutney
1/2 msk sambal oelek

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, ta bort köttet från kycklingen och lägg i en form. Hacka paprikan och fördela  över kycklingen. Skiva över bananerna & bambuskotten och fördela ut. rör ihop grädde med de pressade vitlöksklyftorna, mango chutney & sambal oelek.
Häll gräddblaningen över formen & gratinera i 20 minuter i ugnen.


Strö över lite färsk timjan innan servering.
Gott att ha till är kokt ris, och en god sallad.

Smaklig måltid
a20 (1)

Bloggen uppdateras ofta både på Facebook här
&  instagram @jennysmatblogg

a40 (1)

0
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Oj, vad gott det lät. Får bli kvällens middag tror jag 😉 Kyckling och mango chutney är verkligen en god kombo 🙂 // Victoria

Lydia
9 år sedan

Detta lät verkligen som något för min familj. Funderar på om det funkar med kycklingfilé istället för en färdig grillad kyckling?
Tack för en underbar blogg!

9 år sedan

Låter supergott, gillar rätter där allt ryms i samma form och dessutom är gräddigt och gott 🙂
Måste även passa på att tipsa om lågtempad fläskyttrfile som jag gjorde igår som blev supergott (aldrig testat förut).
Brynte först köttet snabbt på järnet och sen fick det gå i ugnen med termometer till 68° (ugnen var på 70°) det tog tid men blev supergott!

Ha en fin måndag!

Inredningshjälpen/Anette

Linda
9 år sedan

Å vad härligt gott det låter. Ngt tips vad man kan använda istället för mango…. har en son som reagerar på rosepeppar som är besläktat med mango o törs inte chansa.

Stina
9 år sedan

Är ganska ny här på din blogg och undrar om det finns något sätt att spara sina favoritrecept eller markera dem så man lättare hittar dem?

jennysmatblogg
Reply to  Stina
9 år sedan

Hej Stina,
Du kan kopiera dem och skriva ut dem 🙂

9 år sedan

[…] detta med en del bakning och andra inspirerande tips. Igår bjöd jag min fina granne på detta recept från hennes blogg. Sjukt gott kan jag intyga och det kan även grannen. […]

Maya
9 år sedan

Provade att göra detta i dag. och jag lovar, rätten kommer återkomma många fler gånger. Perfekt att ha i lunchlådan som till bjudit ?

Klart bästa matbloggen ?måste tilläggas.

Kristin
9 år sedan

Måste jag prova! Har du vispgrädde eller mellangrädde?

jennysmatblogg
Reply to  Kristin
9 år sedan

alltid vispgrädde 🙂

9 år sedan

[…] Kycklinggratäng med extra allt […]

Henrik K
9 år sedan

Gjorde rätten för första gången idag och den blev en succé även hos 6:åringen som kan vara lite kinkig om inte allt smakar ketchup 😉 Spontana kommentaren från honom var 2 tummar upp o ”den här måste du göra igen” ?

Helena
5 år sedan

Låter jättesmarrigt, men eftersom jag inte jublar över bananer i mat så funderar jag på vad man bäst byter ut dem mot. Zucchini kanske? Eller champinjoner i bitar.

jennysmatblogg
Reply to  Helena
5 år sedan

Det går bra att utesluta helt. 🙂

Kocken
3 år sedan

Detta gör jag ofta. Och med stor succé:)
Ett tips är att vispa grädden, så som du skulle gjort till en efterrätt och vända ner chutneyn, vitlöken och kryddorna med. Jag brukar ta en tsk curry också.

Nästa inlägg

Kycklingsallad med avokado & soltorkade tomater

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x