Godkväll,
Här är vi precis hemkomna efter god middag hemma hos mamma. Och jag lyckades tjata till mig receptet innan vi for. Till efterrätt blev det en chokoaldmousse med jordgubbar, gott & enkelt. Något annat som är farligt gott att äta på sommaren är ju grillade bananer med massa choklad. Perfekt att vira in i grillfolie och lägg på eftervärmen på grillen sådär efter man ätit klart.
Jag brukar göra dessa med mjölkchoklad, mörkchoklad, plopp eller vilken choklad som finns hemma för tillfället.
Finns det fler goda efterrätter man kan göra på grillen?
Alltid roligt att prova lite olika efterrätter.
Tortillabröd som man brer nutella på halva skivar över jordgubbar och bananer viker dubbel och sen på grillen. Serveras med vad man vill el som det är!
Åh, banan med choklad… Får mig att minnas min ungdom då vi samlades hela kompisgänget och grillade vid sjön i mina hemtrakter. Banan med choklad var den stående efterrätten 🙂
Något annat som är gott är att göra små knyten med blandade frukter/bär, vad som finns hemma, och chokladbitar. Lägg allt i folieknyten och ner i glödbädden en kort stund. Servera med vaniljglass. Så gott!!
Kram Annika
Att halvera nektariner (gör inget om de blivit lite mosiga) och hälla på lite vaniljsocker är jätte gott att grilla. Servera sen med vaniljglass!
Jag älskar att köra en Bireost med honung och olika nötter/torkade frukter i folie på grillen! Osten blir alldeles mjuk och gifter sig med honungen, perfekt med kex. ?
Baka sockerkaka i apelsinskalet var något jag brukade göra på scouterna när man var yngre. Det gjorde man då i lägerelden. Supergott!
Tips på knyten på grillen i folie är med jordgubbar och banan skivade, med någon god choklad i och kokos. Servera med hallonkesella
Om man har jordgubbar i kylen och vill göra nått roligt med dem till efterätt har jag ett grymt tips!
Skiva önskad mängd jordgubbar, lägg dem i grillfolie och på med citron/lime juice och (eventuellt lite vaniljsocker beroende på om man vill ha det lite sötare). Gör ett litet knyte av folien och lägg på grillen tills det ser lite såsigt ut, sen är det bara att skeda upp i en skål tillsammans med vaniljglass, hur gott som helst! 🙂
Halverade persikor, insmorda med lite smält smör och socker (så dem blir karamelliserade i ytan på grillen), serveras med hallon coulis och hemgjord vaniljglass.
Grillad sockerkaka med jordgubbar och vaniljgrädde.
Grillad ananas med kolasås och glass/grädde-
Sen vilken random smulpaj som helst. Allt som du kan tillaga i en ugn kan du göra på grillen. Jag har verkligen fått upp ögonen för grillen som matlagningsplats denna sommaren och gör gärna allt på någon av grillarna (nu har vi 4 stycken grillar vilket helt klart underlättar att kunna laga allt på dem).