Nu för tiden kanske det blir mest grillat,
men jag kommer ändå med lite middagstips, för er som önskar 🙂
Måndag : Vegetarisk stjärnpaj
Tisdag: Panerad torsk med dillsås
Onsdag: Kasslergratäng med ris
Torsdag: Balkankyckling med ruccola
Fredag Grillade saftiga burgare
Det här behöver du till 8-10 burgare :
1 kilo nötfärs
3 msk barbequesås eller Hp-sause
2 msk oxfond
salt och peppar
Goda hamburgerbröd – Frisco
Sallad, tomat, gurka och dressing
Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.Jag vill ha mina lite rosa i mitten – men det är en smak sak.
Servera med bröd , grönsaker och en god dessing.
* * * * * * * * * * * *
Något så något gott till kaffet : Snickersglass
Gräddig glass med smak av jordnötter, choklad och kolasås.
För 5 personer
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( inte kokad)
5 dl vispgrädde
200 gram hackad mjölkchoklad
2 dl grovhackade salta jordnötter
kolasås ( hemgjord eller på tub)
Gör så här:
Burken ska inte kokas innan, utan öppna den och ställ åt sidan. Vispa grädden tills den blir luftig. Vänd ner den kondenserade mjölken och blanda i cirka 150 gram av den hackade chokladen i glassen, och hälften av jordnötterna. Spara det sista till toppingen. Rör om och stjälp upp i en form, strö över toppingen och plasta in väl och frys in i minst fem timmar.
Ta fram 10 minuter innan servering, och ringla då över kolasåsen.