Frisk mangosorbet tycker jag att ni ska göra nu i sommar.
Här kommer receptet
Du behöver:
225 gram mango ( frusen går bra)
1 dl vatten
1 dl strösocker
4 msk pressad citronsaft
Dekorera med färska bär & mynta
Gör så här
Koka upp socker & vatten till en sockerlag, låt svalna.
Mixa ihop mangon med sockerlagen pressa igenom purén genom en sil. Och frys in, rör om 2 ggr i timmen tills glassen har fryst.
Servera sedan med bär & myntablad.
Åh vad gott! Min sambo fyller år nästa vecka och älskar mangosorbet, kanske skulle göra lite till kalaset. Till hur många personer räcker detta recept? 🙂
Beror på hur mkt man äter, en kula var så är det till 4 personer 🙂
Mums vad gott det ser ut 🙂 Det måste jag testa. Hur hittar man alla kategorier nu i den nya fina bloggen?
Klicka på de 3 strecken uppe till höger 🙂
Mums så otroligt gott 🙂
Hej! Har gjort denna sorbet precis enligt anvisningarna idag men den men den blev stenhård. Ska den stå framme något innan servering eller vad har jag gjort för fel? Tusen tack för en bra blogg!