Tjingeling,
Jag tänkte kika förbi med ett litet vegetariskt middagstips, eftersom det är måndag och allt. Brukar ni också försöka er på att ha köttfria måndagar? Tipsa gärna om era bästa vegetariska alternativ i kommentarsfältet.
Detta är mitt tips till er – urgoda crepes som kan fyllas med vad som helst egentligen.
Crepes är bästa restmaten också! Stek dubbelt med pannkakor ena dagen – så gör du smidigt dina crepes dagen efter.
Det här behöver du till 6 crepes:
6 pannkakor – recept här
Fyllning:
200 gram champinjoner
smör
5-6 msk med färskost ( gärna smaksatt)
några droppar kinesisk soja
Toppa med riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 120 grader.
Blanda ihop ingredienserna och grädda dina pannkakor. Rengör & skär svampen i lagom stora bitar.
Fräs i smör tills svampen fått vacker färg, stäng av och rör ner färskosten & sojan på eftervärmen.
Fördela ut den härliga svampfyllningen över pannkakorna och rullar ihop.
Lägg i en ugnsfast form och riv över en god ost.
Ställ in formen i mitten på ugnen, tills osten smält.
Servera genast, gärna med lite goda krispiga grönsaker.
Så himla gott!
Så gott det där ser ut, som vanligt 😉 Mina favoriter när det gäller vegetarisk mat är Halloumiburgare och svampnuggets i tortillabröd. Recepten finns på min blogg 🙂 Kram
Åh vad gott! Älskar crepes 🙂 Framförallt med choklad eller nåt annat sött i 😉 //Victoria
Pasta med tomatsås och parmesan är en bra vegetarisk rätt, även pasta med lite olika ostsåser är bra. Ett tips är att byta ut pastan mot hemmagjorda gnocci för variation 🙂
Äter faktiskt inte speciellt mycket kött utan föredrar ofta fisk och skaldjur eller ibland helt vegetariskt.
Crepes har jag aldrig provat att göra själv, men dina ser väldigt mumsiga ut!
Kram
Inredningshjälpen/Anette
Min favorit veg-rätt är en variant av pasta al funghi! Brukar göra den ungefär såhär till ca 4 portioner:
* 500g svamp (antingen att man blandar olika sorter eller bara väljer en tex champinjoner. Beror på smak/tycke/säsong),
* en hackad purjolök
* två vitlöksklyftor
* persilja (färsk eller fryst)
* en svampbuljong
* 3 dl grädde
* pasta till 4 portioner, förslagsvis tagliatelle
* smör att steka i
* ett gäng halvade körsbärstomater
* ev maizena
Rengör och hacka svampen i lagom bitar. Smörstek svampen och purjon tillsammans med vitlöksklyftorna som pressas i. Tillsätt grädden och smaksätt med buljong och persilja låt koka några få minuter. Ev maizena ifall man tycker det behövs. Avslutningsvis så rör man ned körsbärstomaterna precis på slutet innan servering och kryddar med salt och peppar. Servera med pastan som kokats under tiden samt toppa med riven parmesan. Mums! Både snabbt, enkelt och supergott!
[…] Crepes med svampstuvning Tisdag Soppa med torsk, lax & kräftstjärtar Onsdag Mammas köttbullar med potatis & sås […]
[…] Crepes med svampstuvning […]
Hej. Alla dina recept är sååå goda o bra!!! Tack undrar vad du hade för färskost…menar du el kan man ha philadelpiaost???
Mvh sofie
Philadelphiaost går utmärkt.