Barnens farmor hade lagat en så god västerbottenpaj i midsomras, en västerbottenpaj med baconbitar i och tomater. Väldigt fin kombo, så det tycker jag ni ska testa.
Det här behöver du :
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
120 gram bacontärningar (stekta)
4 dl riven västerbottenost
1 finstrimlad tomat
Äggstanning:
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en form cirka 25 cm. Nagga med en gaffel & förgrädda i 10 minuter. Öka temperaturen till 225 grader när du tar ut pajen. Fyll den med den redan frästa bacontärningarna och den rivna osten, vispa ihop äggstanning & häll över pajen. Finstrimla tomaten och fördela ut.
Grädda i cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin färg.
Åh så gott det ser ut, antar att det funkar att byta ut bacon till skina eller kanske tom vegetariskt alt?
Tack för fin matinspiration!
Inredningshjälpen/Anette
oj, vilket kanontips. Supersnabb o enkel lunch eller lättar middag med en god sallad till ju..
Hej!
Hur gör man när man finstrimlar tomaten? Menar du skivad? Eller i rivjärnet?
Västerbottenspaj är ju så gott, tack för detta recept. Ska absolut testas 🙂
Lycka till med din nya fina sida!
Kram
[…] Västerbottenpaj eller krämig lökpaj […]