Hej igen. Frukost avklarad. Och sådär, nu är vi på väg. Först en runda till Kalmar där vi ska träffa Jonathans bror Kim på en fika. Sedan mot Öland och fira mormor som fyller år. Men innan dess så tänkte jag att ni ska få receptet på rosepepparsåsen.
Detta är en sås gott till grillat. Kött eller fågel
För 4 portioner
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
Dekorera med rosepeppar.
Klar att serveras.
Jag har tyvärr inte facebook annars hade jag röstat på din blogg i Matbloggspriset.
Det är du värd. Din blogg är den bästa alla gånger. Roligt att du visar lite mer bilder på dig och familjen! 🙂
Rosépeppar är en härlig krydda. Brukar ha det när jag gör ädelostså .. underbart gott. Du vet så man vill slicka kastrullen efter ..
=)
Anna, du behöver inte ha facebook för att rösta på Jennys matblogg. Du går bara in här: http://www.matbloggspriset.se/folkets-val-omrostning/
Super mysig blogg du har,hitta in hit häromdagen bara och jag är redan fast! Otroligt mkt bra recept som jag bara måste testa, just nu kör vi lchf här hemma så dom lockade mig en heldel:)
Kramar