Har ni aldrig gjort egen aioli ?
Då är det dags, detta är verkligen busenkelt 🙂
Gott till fisksoppan, skaldjuren eller vitlöksbrödet.
Det här behöver du :
2 äggulor
2 – 2 1/2 dl neutral olja ( Rapsolja)
2 vitlöksklyftor
1 msk vit vinsvinäger
1 kryddmått salt
ev. chilipulver
Gör så här:
Knäck äggen och lägg gulorna i en skål, pressan ner vitlöken, blanda i vit vinsvinägern och saltet.
Vispa med vispen och droppa sakta / lite i taget ner olja bland äggsmeten.
Vispa hela tiden, för att den inte ska skära sig. Vill du ha chiliaioli så hetta upp den med lite chilipulver.
Sedan ska du ställa den kallt i minst tio minuter innan servering.
Om man vill göra det ännu enklare tar man ett helt ägg, och häller alla ingredienser i en mixerskål och mixar ihop allt på en gång. Superenkelt!!!
Det är ju så gott med hemmagjord aioli. Fisksoppan såg också fin ut:) ha en riktigt bra dag, kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se