En favorit i repris har vi bakat, en jättecookie med Dumle & Schweizernötschoklad. Har ni inte prövat den än så gör det så snart ni hinner.
Seg, cookie med choklad & kola
Det här behöver du:
200 gram mjölkchoklad te.x schweizernötssmak
15 stycken Dumlekolor
1 dl med salta jordnötter
175 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 1/2 dl vetemjöl
Spara 3 dumlekolor + några rutor choklad till toppingen
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Grovhacka choklad, dumle & jordnötter. Tärna ner det det rumsvarma smöret i en skål tillsammans med brunt farinsocker & strösocker. Vispa ihop det med en elvisp, sedan räcker det att du rör ihop resten för hand. Vänd ner ägg, och de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
Vänd ner choklad & jordnötskross och arbeta in till en jämn smet. Klä en rund form med bakplåtspapper cirka 22-24 cm och tryck ut kakdegen där i. Grädda sedan i nedre delen på ugnen i cirka30 – 35 minuter eller tills kakan fått fin färg.
Pudra över lite florsocker när kakan svalnat något.
Serveras som den är eller med lite grädde. Ljuvligt god när den är ljummen, så där perfekt seg.
* * * * * * * * * * * *
Nu har matbloggen över 3000 olika mat & bakrecept.
För att följa uppdateringar & hitta nya recept följer du lätt bloggen via Facebook HÄR
Instagram : @jennysmatblogg
Ser fantastiskt gott ut! Måste nästan testas 😉
Ha en bra dag! 🙂
Såg galet god ut! Hur många grader skall den gräddas i? 🙂
Det står att ugnen ska vara på 175 grader i receptet 🙂
Älskar vi Dumle? Ja, det gör vi! : )
Detta recept ska prövas till helgen! man älskar ju dumle!
Kika gärna in på min blogg, har lagt upp ett recept på min favoritdrink, en riktigt fräsch och somrig en!
http://www.onthetable.devote.se
wow, den ser fantastisk ut, dumle är ju gott och cookies är gott = jättegott tillsammans =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
Men hur underbart gott ser inte det ut då?!! Måste absolut testas:-)
Jag har gjort denna och det är nog den godaste kaka jag gjort. Gjorde i en mindre form så den blev tjockare och sen när kakan var ljummen tog vi fram vaniljglass 🙂
Hej Emelie
Hade du kakan inne något extra lr körde du samma tid som i receptet ?
Med vänlig hälsning
Jeanette
Ser smarrig ut!
Hej!
Undrar om kakan hår att göra någon dag i förväg o sedan kanske värmas lite vid servering? Går den att frysa?
Tack för så mycket goda saker du lägger upp! 😀
Har gjort denna flera gånger och den är ju supergod !!)
Har hjort den här kakan flera gånger och den är supergod! Har en stor rund form som är som 2 vanliga som jag tänkte göra en dubbel sats i och bjuda på jobbet. Tror du jag behöver ändra temperatur på ugnen?
Hej !
Tänkte testa denna, tror du det går att förbereda och ha i kylen innan man sätter den i ugnen? Hur lång tid behöver den svalna innan servering?
Tack