Godmorgon vänner,
Hoppas din tisdagsmorgon har börjat fint. Nu är alla barnen iväg till skolan, utan Thelma som är hemma och vilar idag för sin förkylning. Jag har ju varit iväg rätt mycket på jobb de senaste veckorna, och då blir det att äta lunch ute. Själv gillar jag sallader och har ätit många ceasarsallader på lunchställena den senaste tiden. Och då blev jag inspirerad till att göra en egen ceasardressing. Detta är första gången jag prövar, annars brukar jag oftast köpa färdig. Men hemlagat är godast, detta gäller även ceasardressing.
Till ceasarsalladen:
Stekt kyckling
romansallad
parmesanost
Brödkrutonger*
Till cesardressingen:
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardellfileer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar
Gör så här:
Hacka ner sardellerna i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar och ev. dofta över lite cayennepeppar.
*Så här gör du frasiga brödkrutonger:
2 rostbröd
olivolja
Rosta dem i ugnen på 200 grader tills de blir riktigt frasiga och gyllene.
Dela dem i fyrkanter och låt svalna.
Smaklig måltid!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Pssst…. Tycker ni att det är svårt att söka på sidan via mobilen? Klicka då på de 3 strecken upp till höger på skärmen, där hittar ni både kategorier och sökruta!
Gör ägget nån märkbar skillnad tror du? Eller funkar det utan ägg?
Jag tror den är god även utan ägg 🙂
Ääälskar all sorts kycklingsallad, måste tipsa om en favoritdressing jag har… Äkta majonnäs, 1,5 – 2 dl och en hel pressad citron eller lime samt lite salt och peppar, kör jag lime tar jag i liiite honung oxå, hur gott och enkelt som helst!
Tack för tips 🙂 Måste pröva.
Sardeller – kan man klara sig utan dem? Om man har alla andra ingredienser i dressingen.