Jag har fått flera önskemål om frågestund- och det kunde kanske vara läge för det idag. Snart kommer min lillasyster med familj hit, och stannar tills imorgon. Så jag kommer inte sitta jättemycket framför datorn nu som ni kanske förstår, men jag sätter mig ner och besvara era frågor så fort tiden finns 🙂 Då kör vi:
Fråga på om det är något ni undrar över. ( Jag svarar även här i kommentarsfältet )
Och ett nytt mattips är tidsinställt och dyker upp i eftermiddag.
Ha nu bästaste bästa lördagen!
Inga frågor egentligen. Ville bara tacka för världens grymmaste blogg ❤️Du är min absoluta idol
Kram Anna
❤️❤️ Gulle du
Vad jobbar du med? Vad är det absolut bästa du bakat nån gång? Vad är din favorit mat? Favorit dessert/kaka? Kraam, jätte bra blogg!
Jag driver eget aktiebolag, där bloggen är en store del av mitt jobb.
Där jag jobbar med recept / mat / fotografering / marknadsföring. Får jag välja så äter jag helst kroppkakor, och favorit dessert är nog någon form av kladdkaka- eller cheesecake 🙂
Kram
Dina vackra bilder & recept är enastående, barn & vänner har också blivit frälsta!!
❤️❤️❤️
inspireras du från andra bloggare till dina recept?
Jag inspireras överallt, i mataffären, när jag läser Matmagasin, kollar på matprogram på tv:n, instagram Sen gör jag om dem så de passar mig bättre 🙂
Tack för en kanoninspirerande blogg!! Vilket otroligt jobb du lägger ner! Du har räddat många middagsbjudningar ska du veta.
Men du- var sjutton gör du av allt du bakar? 🙂
Tack snälla rara.
Vi har mkt fikagäster, och det som blir över hamnar i frysen till oväntat besök. 🙂
Kram
Vad tycker du om alla mattrender; lchf, paleo osv?
Jag kan väl inte direkt uttala mig så- vissa maträtter jag gör blir ju LCHF eftersom jag gillar grädde & crème fraich. Dock föredrar jag pasta eller potatis till, men vissa kanske tycker att det är toppen med dieter. Inte jag 🙂
Hej,
Ja tycker din blogg är så bra och inspirerande. Nu till frågan vad jobbar du med och ifall du jobbar hur hinner du baka allt detta? Jag har heltids jobb och får tiden knappt att räcka och tänker varje dag idag ska ja baka men hinner inte. Bakar du varje dag?
Jag driver mitt egna företag 🙂
Bloggen och att ta fram olika recept är mitt jobb. Min förhoppning är att ni ska bli inspirerade och inte stressade för att jag ” hinner ” så mkt. Detta är mitt heltidsjobb.
Nej jag bakar inte varje dag, men nästan varje vecka 🙂
Kram
Väldigt inspirerande recept och foton på bakverken! Men varifrån hämtar du alla recept? Hittar du på själv utifrån andras recept eller tar du andras recept? 🙂
Jag inspireras av allt & ingenting. Instagram , matmagasin, receptfolders. Sen ändrar jag maträtter så de blir som jag vill ha dem.
Jag utgår oftast från vad som finns i kylskåpet, och så provar jag olika saker.
Vad är din riktiga latdags-rätt som du slänger ihop när allt kört ihop sig? Vad är din favorit take away-mat?
Vilka bloggar läser du?
Har dina barn tagit efter något av din kärlek för mat och bakning?
Köttfärsås & spagetti = då är jag världens bästa mamma säger mina barn.Det är nämligen deras favvo-middag 🙂 Take away blir ofta kebabsallad och Jag skulle kunna leva på detta 7 dagar i veckan… haha. Men det gör jag inte som tur är 🙂
Ja Jacob har ett stort intresse av mat & har tillochmed praoat hos mig i en vecka. Jätteduktig.
Misslyckas du någonsin med mat/bak? Hur känns det då och hur hanterar du det?
Ja, det gör jag absolut ( Lillasyster tycker att jag borde göra en egen kategori på bloggen med mina mat & bak-bloopers ) 😉 Jag är rätt kass på att baka allt med maräng, lyckas sådär varannan gång.
Hur det känns? Jag blir skitirriterad, men det går över 🙂
Kram
Var hittar du alla recept? Hur ser dina dagar ut? Jobbar du inte eller hur hinner du med att testa alla recept? Kan du inte visa bilder på ditt hus utifrån? Berätta mer om dig själv! Jag är ny på bloggen sedan några månader tillbaka.
Hej Sara,
Bloggen är en stor del av mitt jobb – jag driver eget företag. Jobbar med mat, bakning, fotografering, marknadsföring. o.sv Recepten ”hittar jag på ” eller får tips från er, blir inspirerad från olika mattidningar o.sv Sen gör jag om receptet så de passar mig 🙂
Det finns lite bilder på huset invändigt, mer kommer. Du kan läsa mer om mig under fliken ” Om Jenny” på sidan.
Kram
Hej! Tack för en väldigt inspirerande blogg!
Jag undrar om du kan skriva en matdagbok, alltså skriva ner allt du äter under en eller några dagar. Jag har själv väldigt svårt med att inte få ångest över hur mycket kalorier mat innehåller och nÅngor som du inte verkar ha några bekymmer med, vilket är väldigt inspirerande i dagens ”matsamhälle”. Samtidigt så blir man ju lite nyfiken hur du kan hålla dig i så bra form som du ju är i.
Kram!
Hej Saga,
Oj det låter trist med en matdagbok. Vet du jag vill inspirera till att laga mat inte gå ner i vikt.
jag hoppas du slipper din ångest över maten, mat är gott & ska vara roligt.
Hellre ett kilo för mycket och glad- en smal och sur över allt jag inte får äta 😉 Så tänker jag .
kram
Hej och tack för en superinspirerande blogg, jag såg på instagram häromdagen ett foto på ditt nymålade bord. Jag blev så förtjust i underläggen var kommer de ifrån hälsningar Cecilia
Tusen tack.
Jag köpte dem på Royaldesign.se
Hej Jenny! Jag kan inte se vissa av dina inlägg. T.ex la du upp en bild på instagram om ett inlägg om erat hem men det kom aldrig något inlägg för min del. Vet du om någon annan har detta problem?
Tack för en jättefin och mysig blogg!
Det beror nog bara på att det aldrig var något inlägg på bloggen, med de inlägget. På instagram postar jag även bilder som är lite för ” små” för att hamna på bloggen.
Kram
Bästa restaurangen i Växjö? 🙂
PM 🙂
Jag har förstått att ditt jobb är bloggen och allt kring den, därför testar du massor med grejer mest hela tiden. Det jag är nyfiken på är hur mycket av det Du äter och vad du gör med resterna? Ser framför mig att du oftast bara smakar en sked, att övriga i familjen får smaka om de vill ibland, att favoriterna kanske sparas i frysen och att resten åker i soporna, har jag rätt eller fel? 😉
Du har rätt i att bloggen är en del av mitt jobb.
Men att vi kastar mat … Haha nej aldrig. Jag är alldeles för ekonomisk för det 😉
Vi äter, allt. Däremot de dagarna som jag lagar 3 olika recept- så lagar jag mindre portioner. D.vs 2 portiner per maträtt= 6 personer ( det är så många som vi är i min familj)
Kakorna / tårtorna som jag bakar är oftast i samband med att vi har fikagäster / födelsedagar- det som inte går åt åker in i frysen. Alternativt med till makens jobb 🙂
Hej!
Vilka bloggar följer du? Har du nån favorit när det gäller inredning? Umgås du lika mycke me båda dina systrar? Vill ni ha fler barn? Nån resa planerad?:)
Kram
Hej
Jag följer mina bloggkollegor både nuvarande och mina f.d. Sedan läser jag mina vänners bloggar 🙂
Läser inte jättemånga inredningsbloggar- förutom min bloggkollega Starwoman” då. Jag har faktiskt tre systrar + en i himlen. Mona, Daries & Johanna, och jag försöker träffa dem så mycket jag hinner och De hinner.
Johanna är 13 år – lika gamla som min dotter Thelma. Och jag är jätteglad för att vi har börjat träffas igen, när vår pappa dog så var hon så liten och vi träffades inte på många år, men nu träffas vi ofta då hon också bor i växjö. Och så roligt att Thelma & Johanna är goda vänner. Daries är mammaledig just nu & vi träffas mycket eftersom vi har vårt sommarhus 2 km ifrån dem, Mona brukar åka över till oss på Öland så ofta hon är ledig. Och sen träffas vi ju ofta på födelsedagsmiddagarna- barnen är rätt många kusiner, så det blir mkt kalas.
Så ja vi försöker träffas så ofta det går alla syskon, men Mona jobbar inom vården, så hon jobbar tyvärr mycket helger.
Resa planderad ? Ja men inte bokad, vi tittar på olika alternativ. Vi vill vara borta lite längre än 2 veckor, och vi vill åka hela familjen.
Fler barn ? Nej! Vår familj är komplett.
Kram
Rosegarden tycker jag:-)
Detta skulle ju då kommit under bästa restaurangen i Växjö:-)
Tack för en underbar blogg. Kan du visa mer inredningsbilder från erat hus. Undrar hur badrum och tvättstugan ser ut. Följer aldrig Molly med till Öland? Mvh.
Hej Annika,
Det kommer komma mer inredningsbilder allt eftersom.
Jodå Molly följer nästan alltid med till Öland,men ibland vill husvakten låna henne över helgen -och då blir Molly glad ( för hon blir åksjuk i bilen) men Peppar peppar blivit bättre nu de senaste året.
Kram
Vad äter du en vanlig dag?
Hur kan du hålla formen när det bakas så mycket hemma hos er samt lagas så god mat?
Tränar du någonting?
Superbra blogg!
Hej Amanda,
Jag äter olika saker varje dag, så det är svårt att säga. Mycket grönsaker till maten, men sen äter jag tills jag är mätt 🙂
Tyvärr är jag usel på träning, men ska komma igång med mina lötrundor snart förhoppningsvis.
Kram
Jag är rätt ny läsare av din blogg och tycker det är jättetrevliga recept. Men har reflekterat över att det är så sällan du svarar på kommentarerna/frågorna som ställs i samband m inläggen. Hur resonerar du kring det? Läser nämligen många andra bloggar där skrivarna är väldigt noga med att alltid svara när det ställs en fråga. Tacksam för svar!:-)
Hej Therese,
Tack vad roligt att du gillar bloggen. Jag försöker så gott jag kan att svara på kommentarer- om man frågar någonting. Ibland är det mest ett konstaterande eller hälsning. Jag gissar att jag får 200-300 kommentarer varje dag på bloggen, instagram & facebook. Jag vill hinna med att svara alla, men självklart missar även jag. Då hoppas jag att man frågar igen.
Allt gott,
Tycker du? Jag har följt Jenny i flera år. Tycker hon alltid svarar på våra kommentarer
Hur pass fri är du i ditt jobb, jag menar är det många uppdrag eller styr du mkt själv vad du lagar/bakar?! Vad är den största fördelen/nackdelen med att ha eget företag?! Är det ngt bakverk/maträtt du aldrig skulle äta?! Tack för en superhärlig och inspirerande blogg 🙂
Väldigt fri, jag bestämmer själv vilka samarbeten jag tackar ja till och jag bestämmer helt själv över inläggen på min blogg 🙂 Jag tackar ja till lite större samarbeten, och väljer att ha några få än massa små. Fördelen med att driva eget företag är att jag själv bestämmer över mig och vad jag vill göra. Jag har massa planer för framtiden
Jag skulle aldrig äta inälvsmat ( typ lever eller så) Urk.
Kram
Hallå där!
Har ingen fråga, vill bara önska dig en riktigt trevlig helg!
Kram Heléne
Kram och bästa söndagen till dig.
Jag skulle kunna länka massor med recept här där följdfrågorna inte fått svar. Många äldre recept, men som ny läsare letar jag hej vilt. Detta är dock inte menat som någon kritik utan bara en fråga då jag är intresserad av hur skrivaren ser på just sitt skrivande, vilka prioriteringar som görs, vad tiden räcker till beroende på om det är det enda jobb man har etc! 🙂
Hej igen,
jag hoppas att man frågar igen om man undrar över något. Bloggen är en del av mitt jobb, den mesta av min ”jobbtid” sker ändå utanför bloggen, med matlagning, recpetskrivning, handla , pappersarbete och planering. Men som sagt, jag vill att alla ska få svar på ev. frågor.
kram
Men, varför hamnade mitt inlägg längst ner?! Jag klickade ju på ”svara” på Annas inlägg???!
Har man följt Jenny ett tag så vet man att hon har flera tusen recept. Klart man inte hinner svara på alla kommentarer som lär vara hundratals om dagen.
Men märkligt att du då kommentera något negativt efter att ha följt henne bara ett kort tag :/
Hej Klara 🙂
Du hade ingen fråga, men trevlig söndag på dig.
Kram
Hej! Jag fyller 25 i år och jag undrar vad som är smidigt och lätt att bjuda på då? Eller om du har något roligt förslag? 🙂 mvh
Jag skulle säja smörgåstårta- finns massor av recept på bloggen 🙂
Kram
Hej Jenny! Min man sköt sin första orre (!) idag, hur ska vi tillaga den?
Ingen aning 🙂 Berätta sen hur ni gjorde.
Kram
Hej Jenny!
Tack för en otroligt bra blogg.
Jag fyller snart 29 och ska ha kalas (middag) för cirka 15 personer. Men är bortrest till sent kvällen innan och tänker mig förbereda och frysa in för att sen tina och göra sista fixet samma dag. Har du förslag på någon mat som blir bra att frysa eller om man kan frysa halvfärdigt för att sen göra det sista samma dag? (Pajer hade jag förra året)
Lasagne? Det fungerar bra att frysa, värm upp med mer grädde/ ostsås bara.
annars är ju pajer toppen. Eller hade jag siktat på kallskuret med potatisgratäng och sallader.
Kram
Superhärlig blogg! 🙂 kikar alltid in här för inspiration! Jag har alltid undrat bad som är bäst, varmluft eller över/under värme när man bakar?
Tusen tack.
Jag har alltid vanlig ugn i mina recept.
Sett en bild på citronpaj ( med kiwi som dekoration )
men får inte upp den när jag söker,
tänkte prova den …
Inspirerande blogg 🙂
Du menar nog vit chokladmousse med kiwi?
Hej, dina recept är tiden i ugnen baserad på varmluft el vanlig! Kanske en dum fråga men bakning är inte min starkaste sida o jag kör jämt med varmluft!
Alltid ”vanlig” ugn 🙂
Tack vare dig äter jag hemlagad mat varje dag till lunch och middag, trots att jag är ensamboende student. Hade aldrig gjort det utan din blogg <3 önska rman kunde tacka dig på något vis. Du är fantastisk!
Vad roligt att höra!
♥ Du tackade mig precis 🙂
Hej Jenny! Älskar och läsa din blogg! Man får mycket mat tips! Jag har en fråga , skulle du inte kunna göra en vegetariska köttfärsås (qourn) oh lägga ut recept? Skulle va så kul! Testar mig fram men skulle vilja testa något nytt! Du är ju så duktig! Hoppas du svarar mig!:) mvh Ronja
Jag har faktiskt lagat köttfärs på qourn, flera ggr…. Men kanske har jag inte uppdaterat dessa på bloggen?
Jag gör likadant som mina vanliga köttfärssås recept, fast jag byter bort köttet. Barnen märker ingen skillnad 🙂
Tack för en jättetrevlig blogg!
Här kommer en lite konstig fråga som jag har funderat på så länge jag har läst din blogg: Jag undrar hur din syster Daries namn uttalas? Jag har aldrig hört det namnet förr och är lite nyfiken på uttal och ursprung. Är det franskt?
Namnet Daries kommer från min GammelMormor- tror namnet är amerikanskt….
Tänk Karies fast byt bort K till D 🙂
Okej 🙂 tack för du svara! Nej jag hittade inget på
Bloggen så uppdatera gärna ett recept med köttfärssåsen så ska jag prova!:D ha en fin måndag!