Här finns massor av tips, en av de godaste maträtterna jag vet är denna pastasåsen med julskinka :
Vill man göra såsen på mindre fett så använd grädd/mjölk och red av med en mjölredning.
Det här behöver du till din pastasås :
cirka 700 gram julskinka ( eller kassler )
1/2 finhackad gul lök
10 stycken körsbärstomater
4 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
2 msk med stark chilisås
salt och peppar
Så här gör du din pastasås :
Strimla skinkan/ kassler och fräs den i smör tillsammans med den finhackade löken, vänd ner körsbärtomaterna som du delat på mitten. Och vänd ner grädde, creme fraiche, philadelphiaost, chilisås, och smaka av med lite salt och peppar. Låt sjuda på svag värme i några minuter.
Servera med pasta.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Annars kanske ni laga detta ( bara att byta ut kasslern mot julskinka) :
Potatis- och skinkgratäng med smak av curry
Skink- och pastasås med broccoli
Har du fler tips så skriv gärna i kommentarsfältet.
Kanske pyttipanna också?
Den här skink-jansson är riktigt god och passar perfekt att göra efter jul med överbliven julskinka http://mat-ro.blogspot.se/2014/01/janssons-frestelse-med-skinka.html
Pizza
Potatisgratäng med skinka kanske. Tänkte vi göra här hemma.
Ja det är gott! 😀
Blomkålsgratäng med strimlad julskinka är mitt tips!
Stek skinka och ät med potatismos. Väldigt gott!