Hej där alla bloggisar,
Nu bakas det för fullt här i stugan, vi bestämde oss för att ha en spindeltårta till halloween- återkommer med resultatet senare 🙂 Min mormor & morfar kommer hit om en pyttestund och vi tänkte fika och skvallra lite. Alltid lika trevligt, och innan dess tänkt jag att även ett gott middagstips kunde vara på sin plats.
Biffstoganoff lagas med fördel på lövbit, då blir stroganoffen mör & smakrik. Den behöver dock kokas länge, men sköter å andra sidan sig själv på spisen
Det här behöver du till 4- 5 personer :
700 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
6 dl vatten
3 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
3 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl grädde
maizenaredning
Serveras med ris & sallad
Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak. Rör ner tomatpure, dijonsenap , fond & soya chilisås och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda på svag värme i 2 timmar sedan tillsätter du grädden. Låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.
Super gott … hade de föra helgen mumus säger jag bara
Så grymt gott 🙂 Har inte ätit de på evigheter 🙂 Om du är intresserad av att gästblogga hos mig kan du läsa mer om det på min blogg 🙂
Supergott! Ett litet tips istället för lövbiff kan man använda flankstek.
Himlars vad gott det ser ut..ler..
Det måste jag testa..:-D
Mvh Camilla
ser himla gott ut, måste provas tull helgen!
Jag lagade denna hemma och den blev verkligen uppskattad! Lät det koka tre timmar och vart suuuuupermört. Ny favorit!
Supergott!! Testade detta igår och det blev mycket uppskattat av hela familjen!!
Crap, vilket gott recept! Första gången jag gav mig på biff stroganoff och det vart en underbar middag för smaklökarna! Tack för en mycket inspirerande blogg, med tydliga recept! 🙂
Kram Rebecca
😀 Vad roligt att höra.
Kram
Jag har gjort detta flera gånger och det är då sagolikt gott! Har även provat med kyckling och det är lika gott 🙂 Tummen upp för denna fantastiska rätt!!
Hur mycket vatten ska det vara? Eller ska man bara slå på lite på måfå? ☺
Kan man ha Nötbog eller grytbitar uställey
Istället
Vilken grädde har du
Vispgrädde 🙂
Kan man ha grytbitar istället för lövbiff
Just nu står denna på spisen o puttra…väntar med spänning på hur denna kommer o smaka!!Men har provat många av dina recept o säger bara tummen
Hej
Ska göra denna rätt
Vilken fond hade DU i grytan
Jag brukar ha köttfond , oxfond eller kalvfond.
Gud så goooooooooooooottt
Gjorde denna idag och jag tyckte den var helt okay och sambon var lyrisk.
P.g.a. brist på ingredienser så fick jag använda turkisk yoghurt, skar sig så det syntes men påverkade inte smaken. Använde även viltfond och 2msk potatismjöl+2dl kallt vatten för att tjocka till såsen.
Den största fördelen måste dock vara att det verkar vara enkelt att skala upp den här, blir nog en trippelsats av det här nästa släktmiddag 😉
Roligt att ni gillade 🙂
Hej! Det här är den i särklass godaste biff stroganoffen som jag någonsin lagat. Jag tror att hemligheten ligger i den långa koktiden.
P.S har lagat mat i många herrans år och testat ett antal recept. D.S