Nu när ni läser detta så sitter vi på flyget hem mot kalla Sverige igen, och landar i Stockholm sent ikväll. För att det inte ska bli alltförtyst med goda middagsrecept tills vi är hemma så har jag tidsinställt denna allt-i-ett-panna
Har ni inte lagat än så måste ni pröva:-)
Smakrik kyckling med mangosalsa och kryddig bulgur
4 pers
Bulgur
4 kycklingfiléer
250 g mango chutney
saften från 1 lime
några droppar med tabasco
2 dl bulgur
2 msk olivolja
1/2 tsk gurkmeja
80 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
3 färska lökar
ca 12 st minitomater
olivolja till stekning
salt och peppar
Gör så här :
Blanda mango chutney i en skål med limesaft och några droppar tabasco. Skär kycklingen i tunna skivor och marinera i 1/4 av chutneyn. Spara resten som tillbehör till maträtten. Koka sedan bulgur enligt anvisningarna på paketet. Skär auberginen i mindre bitar och strö lite salt över bitarna och ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och smula ner bulgur i pannan. Stek ”torr” och krydda med gurkmeja, salt och peppar. Blanda ner spenaten och tunt skivad vitlök mot slutet och låt den mjukna. Håll varm. Klappa auberginen torr med ett hushållspapper. Stek gyllenbrun i olivolja. Blanda ner bulgur bland auberginen och låt allt bli varmt. Grilla kycklingen på en grill eller i en grillpanna ca 2 minuter på var sida tillsammans med lök i kvartar och tomater i halvor. Servera sedan med resten av mangosåsen. Vill man hetta till maträtten mer så kan man stänka på några droppar mer av tabascon.
Så gott det ser ut!!!
Dum fråga; Ska man lägga i okokt bulgur???
Ser jättegott ut och jag vill gärna testa detta.
Kram!
Ingen fråga är dum 🙂
Bulguren ska koka innan ! Hoppas du gillar receptet
Kram
Allt i en panna gillas! Så smidigt och enkelt. Och lite mindre disk:)