Speciellt fransk är denna grytan inte i den bemärkelsen, utan det är dijonsenapen ( den franska senapen) som ger den namnet. Denna lilla ingrediens lyfter fram smaker i grytan, och ger en otroligt fin arom.
Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.
Det här behöver du till denna middag för 4 :
2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar
Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta
Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.
Hej!Tack för en super toppen blogg med både härliga recept och fin inspiration. Du har verkligen sinne för inredning. Jag var så trött på vår vardagsmat som kändes lika hela tiden, men nu har du tagit den till nya nivåer:-) Vem behöver en Linas matkasse när din blogg finns! Önskar dig en toppen helg! Kram Tina
Men åh, detta måste jag testa. Är inne och kikar inspiration till matlagning. Din blogg är toppen. Gillar ju allt som är enkelt 🙂 ha en mysig helg. Kram Gabriella
Så gott och enkelt. Blev en klar favvo hos oss. Tig lite cayenne i för lite mer hetta. Klyftisar o en fräsch sallad. Perfekt fredagsmat. Tack för alla goda recept
har nyligen funnit din blogg och har börjat laga igenom dina recept som verkligen passa mig som handen i handsken!! mycket grädde och sås. Helt i min smak. Receptet ovan ska göras under veckan. Äter just nu currytorsken 🙂 smarrigt smarrigt
Är bara nyfiken på om du har köpt nya vinterjackor till barnen?
Ja, det har jag 🙂
Till Nomi på Stadium, Melvins hittade jag på Gekås. Men Jacob & Thelma kan fortfarande ha sina från förra året ( de är från Stadium)
Låter, och ser gott ut.
Dina veckomatsedlar räddar vår vardag med 2 heltidsarbetande föräldrar och 6 barn
Vi gör om till ägg och glutenfritt bara. Ett stort plus att barnen älskar din mat
Supergott,snabbt o enkelt! Köpte lite svensk billig kotlettrad som hade kort datum som jag skar ner i tärningar, fungerade utmärkt!!
Hej! Jag har precis köpt en fransyska. har ingen aning av vad jag kan göra med den men ska bjuda min syster på mat i veckan. Har du förslag? tack för en bra blogg!
Skulle man kunna få se dem?? Alltid roligt med inspiration…
Jackorna alltså…
Hej Jenny!
Detta blev vår middag i fredags. Hade ingen rosépeppar så tog i 1,5 matsked svartvinbärsgele istället. Svärmor bjöd på grytan med rosépeppar i lördags. Mycket goda båda två!
Hon bjöd även på en äppelkaka från din blogg 🙂
Tillagade denna rätt igår. Och den var ljuvligt god! Tillade dock bacon, champinjoner och strimlad purjolök pga att det rasade in flera hungriga ungar…så då får man trolla lite 🙂
Hej Jenny
Så god den va, helt underbar. Kommer att laga denna många gånger. 🙂
Hej. Undrar bara om fläskfilén ska vara helt genomstekt innan man häller över såsen? / Elisabeth.
Ja eller precis innan, så kokar man den klar.
Tack för snabbt svar. Tänkte pröva receptet
hej! Vilket märke på kinesisk soya använder du?
Jag har en stor flaska som det står ”Pearl River brigde ” på.
lycka till
Hej, tack för ett jättegott recept.
Hej!!
Behöver man krydda fläskfile’n ??
Man kan krydda dem med lite salt & peppar. Men inget måste 🙂
Har så många bra recept från dig,allt från kött fisk och efterrätter.Nutella moussen med bär är helt magisk.På fredag blir det fransk fläskfilégryta med krossad potatis.