Smördegsinbakad kassler med champinjonsås

Hej där,

Vi har precis städat undan efter maten, och det blev blev en tidig middag idag eftersom Nomi och jag ska iväg på bio. Jag eller Jonathan brukar försöka gå på bio gå och fika eller shoppa med barnen en och en, för att det känns viktigt med lite egentid. Och nu var det Nomis & min tur, såg att det gick en ny barnfilm nu som verkar bra..

Idag blev det en 80-tals klassiker till lunch, inbakad kassler. Om någon undrar om kebaben som Jacob har lagat idag, år ska den vara i kylsåpet till imorgon.

kassler

Det här behöver du :
1 bit kassler
smördeg
200 gram creme bonjour vitlök & örter
1 ägg
sesamfrön

Champinjonsås:
10 gram smör
7-8 stora färska champinjoner (eller dubbelt så många små)
1 msk finhackad scharlottenlök
3 dl grädde
1/2 tärning med grönsaksbuljong
1 tsk med kinesisk soja
ev. maizena

Serveras med ris

1 (1)2 (1)

Gör så här:
Ta fram och tina ev. fryst smördeg.  Ställ ugnen på 220 grader. Koka ris enligt anvisningar på paketet. Skiva kasslern och bred på med creme bonjour emellan skivorna. Ställ upp dem tillsammans och baka in dem i smördegen. Som bilden ovan. Vispa ihop äggen och pensla hela smördegen, strössla över sesamfrön, och ställin i ugnen. Under tiden gör du champinjonsåsen. tvätta och skär svampen i små bitar. Hetta upp en stekpanna med smör, när smöret tystnat, häller du ner den hackade scharlottenlöken och svampen.
När svampen blivit gyllene och löken glansig häller du över grädde, smula ner en halv grönsaksbuljong och en tsk soja. låt allt sjuda upp i några minuter

IMG_8589

När den inbakade kasslern fått fin gyllene färg ( cirka 30 minuter ) så ta ut och skär upp och sedan är det klart att servera.

Smaklig måltid!

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Gud vad gott!!!

Åsa
10 år sedan

Hej!
Måste bara tacka för alla underbara recept som alltid blir så gott och enkelt! Du är den första person som jag följer slaviskt vad gäller mat & de är för att du inte konstlar till maten som alla andra kockar gör, sen är det lagom med ingredienser och ofta sånt man har hemma!! Helt otroligt, har provat både nutella kakorna , höstgrytan och bamsebiffen och allt blir så bra

pia
10 år sedan

Såg verkligen gott ut. Nu är kvällens middag fixad, tack för receptet =)

Elin
9 år sedan

Fantastiskt gott och enkelt att tillaga! kommer definitivt bli en repris på denna maträtt! Tack för alla bra recept, lagar mycket av din mat här hemma! 🙂

Jennie
9 år sedan

Hej!
Ser jättegott ut! Men jag undrar hur många receptet är för? Hur många gram är ”1 bit kassler”?
Tack för en underbart inspirerade och fin blogg, kram!

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
9 år sedan

Jag tänker mer att det beror på hur stor familj man har. Ta en bit som räcker till din familj 🙂

Anna
6 år sedan

Hittade precis hit, detta måste prövas! Undrar bara om kasslern behöver stekas först, eller läggs den ostekt i smördegen? Jag gissar på det senare då det inte står något om att steka den, men ville bara få det bekräftat. Tack för alla toppenrecept här i bloggen!

jennysmatblogg
Reply to  Anna
6 år sedan

Välkommen hit 🙂
Den ska inte förstekas.

Nästa inlägg

Krämig couscous-sallad med fläskfilespett

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x