Smördegspizza för lata sommarkvällar

Godmorgon i sommarvärmen,

Vilka lata dagar det har blivit både vid poolen och stranden, helt underbart. Nu tar vi verkligen tillvara på resten av semestern, så inte blir man ledsen av att höra att denna värmen är här för att stanna. Den är mycket välkommen och vattnet i poolen närmar sig 28 grader, det är perfekt för en badkruka som mig. Maten är dock inte lika rolig att stå och laga nu när värmen hänger här på öland, så vi har mestadels bara grillat. Och igår var jag och barnen ute och åt i Borgholm medan Jonathan var iväg med killkompisarna och lyssnade på någon spelning. Men ikväll lutar det åt att det blir den här frasiga smördegspizzan – men då grillar vi den på grillstenen – det kan jag lova är så gott. Grillad pizza ….Mums

Godaste hembakade pizzan

Recept på pizza

Detta är så gott- så vi brukar dubbla receptet.

Det här behöver du till cirka 3-4 bitar:
1 förpackning med smördeg
tomatsås (recept nedan)
4 dl riven ost
100 gram pepparsalami eller god skinka
Körsbärstomater
Gul lök
100 gram Färskost
Ruccola

Tomatsås
1 burk med fylliga tomater
1  msk tomatpure
1 msk chilisås
1/2 msk torkad oregano
5 blad färsk finhackad basilika
1 nypa socker
salt & peppar

Gör din pizzasås så här :

Koka upp alla ingredineser och mixa krosset med en stavmixer om det behövs. Låt det småputtra i fem minuter på svag värme innan du brer på den.

Gör din smördegspizza så här:
Ta fram smördegen i god tid. Ställ ugnen på 225- 250 grader eller starta grillen med grillstenen. Ta fram en ugnsplåt och klä med bakplåtspapper, rulla ut smördegen och kavla ut det sista av smördegen mot sidorna. Tips: Mjöla kavlen innan, annars fastnar den lätt.

IMG_2135

Fördela ut tomatsåsen ( tomatsåsen räcker till 2-3 pizzor ) strö över ost, lägg över salami och skivade körsbärstomater, klicka sist ut färskosten. Och in i ugnen och gratinera tills pizzan fått fin färg och botten är frasig- cirka 10 minuter.

Strö över lite ruccola innan servering

Servera och njut !

 

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Så himla härligt väder! Här är vi påväg till havet 🙂

Karin
10 år sedan

Ser väldigt mumsigt ut. Jag gjorde din potatissallad med fetaost till min dotters födelsedag för en vecka sedan. Oj va god den var! I kväll ska vi äta den igen till grillat.

10 år sedan

Ser nydelig ut 🙂

The Rajic Journal
10 år sedan

Men åh så gott! Vi älskar sådana här tips 🙂

/ The Rajic Journal – http://therajicjournal.tumblr.com/

10 år sedan

Så gott det ser ut, men synd att jag käkade pizza ihelgen. Får försöka komma ihåg till en annan gång.

http://pernillabredolt.com

Nästa inlägg

Köket före och efter

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x