Vi gjorde en liten egen variant av steak sandwich härom dagen, med fläskfile & god bearneisesås. Vill man göra det lite matiga kan man servera den med egna friterade pommes.
Detta behöver du till 2 stycken steak sandwich:
2 toastbröd
olivolja
1 vitlöksklyfta
400 gram fläskfile
isbergssallad
tomat
rödlök
bearneiesås
Gör så här:
Stek toasten i olivolja tills de blir gyllene, skala vitlöksklyftan och dela den på mitten. Gnid in toasten med den på bägge sidor. Skär sedan på snedden så att du får två trianglar av toasten. Det ena ska vara botten- och det andra ska vara locket på sandwichen. Putsa och skär lite större medaljonger av fläskfilen, Stek den klar i smör med salt & peppar. Hacka isbergssallad och skiva tomaten och ha detta som botten, skär löken tunt och strö över. Lägg dit de varma filebitarna och toppa med lite beasås, och gärna lite färska örter.
Och till sist- lägg på locket på sandwichen och ät!
Fungerar lika bra med oxfile eller kycklingfile.
Mums va gott det var!
Hej Jenny. En liten fråga angående stekning av bröd. Hur mycket olivolja hade du i? Om man tar för lite så blir ju inte bröden sådär vackert o jämnt stekta…. Sen undrar jag också hur varm stekpannan är när du steker, typ låg,medel eller hög värme.
Ett tips till detta är att skiva färska champinjoner o steka i smör tillsammans med vitlöspulver och dragon. Det är sååå gott o vi har det alltid till denna rätt
Vitlökspulver ska det stå