Idag provade jag en ny kallsås / kräftsås som min syster hade tipsat mig om- detta kommer bli en favorit till den grillade fisken i sommar, och är säkert minst lika god till den bakade potatisen.
Gillar du skaldjur – måste du testa denna!
Recept kräfttzatziki:
2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )
Bra att ha: Kaffefilter
Gör din kräfttzatziki så här:
Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska,
vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill- Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.
Servera genast .
Mums, låter som sagt perfekt till bakad potatis.
Menar du en klyfta vitlök, eller en hel?
En vitlöksklyfta 🙂
Mums! det lät riktigt gott! 🙂 tack för en jättefin blogg!
Ett tips att få ut vätska ur gurkan är att lägga den rivna gurkan i potatispress om man har en sådan. Då går det snabbt och smidigt! Brukar använda den till spenat också 🙂
Bra tips – tack! 😀