Kräfttzatziki

Idag provade jag en ny kallsås / kräftsås som min syster hade tipsat mig om- detta kommer bli en favorit till den grillade fisken i sommar, och är säkert minst lika god till den bakade potatisen.
Gillar du skaldjur – måste du testa denna!

IMG_1776

Recept kräfttzatziki:

2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här:
Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska,
vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill-  Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.

Servera genast .

kräft tzatziki

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Matikvadrat.se
10 år sedan

Mums, låter som sagt perfekt till bakad potatis.

Viktoria
10 år sedan

Menar du en klyfta vitlök, eller en hel?

Jennys_matblogg
Reply to  Viktoria
10 år sedan

En vitlöksklyfta 🙂

smaklokarna.blogg.se
10 år sedan

Mums! det lät riktigt gott! 🙂 tack för en jättefin blogg!

Tessan
10 år sedan

Ett tips att få ut vätska ur gurkan är att lägga den rivna gurkan i potatispress om man har en sådan. Då går det snabbt och smidigt! Brukar använda den till spenat också 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Tessan
10 år sedan

Bra tips – tack! 😀

Nästa inlägg

Min hobby blev mitt jobb

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x