I vanlig ordning en veckomatsedel så här på söndagsmorgonen.
Hoppas ni hittar någon / några rätter som passar
Smaklig vecka 🙂
Måndag : Kycklingsallad med fetaost och färska fikon
Tisdag : Korvstroganoff med smak av chili
Onsdag : Pasta med kräftsås
Torsdag : Möra kotletter i buljongsky
Fredag: Underbart god LCHF pizza
Till botten behöver du:
150 gram philadelphiaost
3 ägg
5 1/2 dl riven stureost
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
( 1 nypa socker -vilket kan ute om man äter strikt )
Fyllning :
Massa riven ost
skinka
Skivad lök & körsbärstomat – kan också uteslutas
Pepparoni
Och Philadelhiaost.
Förslag till andra fyllningar:
Stekt currykyckling
oliver
Köttfärs
fläskfile / oxfile
Bearneiesås
Sparris
svamp
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg med philadelphiaosten , tills smeten blir slät.
Rör ner ost , grädde och creme fraiche. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Och fördela smeten jämnt.
Grädda i ca 20- 25 minuter i mitten på ugnen, tills den är gyllene.
Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter.
Ställ ugnen på 200- 225 grader. Sedan toppar du pizzan med tomatsås, och den övriga fyllningen.
Klicka ut lite philadelphiaost, så blir det jättegott och krämigt på pizzan.
Grädda i 10 – 15 minuter – tills osten börjat bubbla.
Servera genast.
Smaklig måltid!
För att komma till övriga ”vanliga” pizzarecept klicka HÄR
Hej Jenny! Är in och kollar dina fantastiska recept brukar göra det lite nu och då!
Förlåt en idiotisk fråga: Hur blir botten: mjuk som en omelett eller frasigt ostig. Har svårt att förställa mig det hela. /Anne
Den blir någonstanns mittemellan – men inte lika kripsig som en pizza på vetemjöl 🙂