Godkväll i stugorna,
Idag har det inte varit så mycket vår i luften som vi hade hoppats utan mest snöblandat regn här över småland. Men men… vi lagade iallafall en riktigt god middag nu i kväll och det blev en kycklinggryta som jag ofta lagade för några år sedan. Förutom ädelost och rosepeppar så blir det smaksensation att vända ner lite svartvinbärsjuice i grytan. Och det låter kanske lite knasigt, men det söta har en ju tendens att lyfta fram smakerna mer och detta är jättegott 🙂
Ädelosten är rätt salt i sig- så vill du ha en mildare gryta, minska ner mängden mögelost.
Det här behöver du till 5 personer:
600 gram kycklingfile
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 tsk med krossade rosepepparkorn
1 msk kinesisk soya
2 msk svartvinbärssaft
140 gram ädelost
Serveras med ris och en god sallad
Gör så här:
Skär kycklinge i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och bryn dem klara.
Vänd ner grädde , creme fraiche, fond, kryddor och saft. Låt puttra ihop i fem minuter.
Smula sist ner ädelosten och låt den smälta samman med såsen.
Servera genast.
Tack för receptet! Sååååå gott 😀 å tack för en trevlig blogg att besöka, så fina bakverk!!!
Tack snälla, vad roligt att höra.
Supergott recept. Vi gjorde det i går i goda vänners sällskap.
Din blogg är underbar och många goa recept.
Rosépeppar & ädelost höjer rätten till skyarna!!
Otroligt gott! Tog lite mindre ädelost och lite mer fond och rosépeppar.. Verkligen en god rätt, kommer göra den igen! tummen upp 👍🏻
Super-god bjudrätt. Får alltid beröm när jag lagar den.