Tjingeling
Här har Nomi och jag varit till mataffären och fyllt upp kylen & frysen, och så har även den vita skänken blivit målad en sista gång. Den kommer bli jättefin i stuga tror jag 🙂 Gårdagens mat fick jag många frågor på på instagram såg jag. Det var en stor krämig pastasallad med kassler i , detta är ju en sådan sommarklassiker- perfekt att ta med till stranden eller på picknicken. Och blir bara godare efter en dag i kylskåp. Kassler är något vi lagar väldigt sällan här hemma, men den gör sig riktigt bra i en sallad – annars är det lika gott med grillad kall kyckling.
Passar utmärkt att laga till många – bra buffemat
Till den här pastasalladen hade jag :
500 gram pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 burk med körsbärstomater
1 gurka
1 burk med majs
1 rödlök
Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
salt & peppar
Gör så här:
Gör såsen först och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet, skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Tvätta gurkan , tomaterna och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop kasslern/ grönskakerna tillsammans med pastan. Rör sist ner valfri mängd av den kalla såsen .
Klart att servera.
Jösses vad enkelt och gott:)
Älskar dina recept och din blogg!
Kram jennica
😀 å va kul att höra.
Ha bästa måndagen
Kram
Gud så gott:) använder du vanlig eller lätt créme fraiche? Med vänlig hälsning, caroline
Jag har vanlig. Men det går bra med lätt också, den blir lite lösare i konsistensen då bara,
Älskar dina recept och blogg 🙂 Jag funderar på vilken chilisås du använder? Den jag har hemma är det ju som små röda ”saker” i:-) tippar på nån grönsak av nå slag men det verkar det inte vara i din, vilken använder du?
Min köper jag på Willys och märket är: ayam brand
”stark chilisås” kan rekommendera den
Det här kommer jag att göra imorgon ser gott ut.Gillar dina recept
Mums så gott 🙂
Åh så sugen jag blev på pastasallad! Denna måste provas 😀
Så gott! Får nog bli något liknande till kvällsmat imorgon. Fast med bacon. För det finns hemma. Kassler äter vi också sällan men tycker det är väldigt gott.
Gjorde den här till middag idag 🙂 sjukt god!
I eftermiddag ska jag ladda upp med denna pastasallad inför att bege mig mot din stad o springa vårruset! Ska bli SÅ roligt! Hoppas bara ni har finare väder än vad som spås av dom som kan 😉
Hej! Tack för en bra blogg!!! Vad tror du om att göra den här pastasalladen en dag innan? Funkar det eller blir den ”saggig” då tror du?
Ha en bra kväll!
/Anna
Funkar absolut att göra innan 🙂
Detta ska testas i helgen när jag har barnen =)
Jag gör en någorlund lik sallad som du. Fast med ärtor, saltgurka och äpple istället. Sen använder jag gräddfil och majonnäs som dressing. Har gjort den varje sommar i många år nu. Är ju så suverän utflyktsmat som håller sig fräsch.
Ååå. Jag ska nog hugga in på något liknande jag med till veckan. Ser jättegott ut. MUMS 🙂
Den ser god ut men det gör ju det mesta på dina sidor! Jag ska göra en massa pastasallad till en 20-årsfest. Vilken av dina pastasallader skulle du rekommendera? Denna eller någon av de andra?
Hej! Till ungefär hur många portioner räcker salladen?
Beror på hur mycket man äter 🙂
Hej. Undrar också hur många den räcker till ungefär, om vi pratar normalportioner? Tänkte göra den till dotterns konfirmation ?
8-10 stycken hungriga personer hade jag räknat 🙂
Den ser jättegod ut, hur funkar den med ris tror du??
Risoni är nog jättegott.
Hur många räcker detta till?
JÄTTEgott. Perfekt mat nu på en varm sommar.
Skulle vara kul med nya Pastasallad recept även år 2023 ifrån dig Jenny
Hur många räcker denna till ungefär?