Hej där,
Vill ni äta helt vegetaristk välj bara bort baconet – detta är en krämig och smakrik paj med broccoli , tomat och ädelost. En favorit som nästan är godare efter en dag i kylskåp – gott i matlådan med andra ord.
Det här behöver du till en större pajform :
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning :
500 gram fina broccolibuketter
10 körsbärstomater
140 gram ädelost
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Fyll sedan med broccolibuketterna och delade tomater, tärna ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka 20- 30 minuter, den är klar när äggstanningen stannat och den fått en gyllene färg.
Servera genast med en god sallad.
Servera med knaperstekt bacon och en god sallad.
Hej! Om man inte äter bacon finns en vegetarisk variant från Hälsans kök som heter ”vegetariska baconbitar”. Jag kallar dom för ”facon/fejkon” eftersom det är fejk-bacon. En smaksensation för någon som jag som varit vegetarian länge:)
Fortsätt med din fina och inspirerande blogg:-)