Gomorron
Måndag och ny vecka, barnen är på väg till skolan, och jag & Molly ska ge oss iväg på långrundan. Såg att Ann-Marie redan mailat över receptet på de goda skeppskakorna från helgens dop – så det är lika bra att lägga ut dem här med en gång.
Chokladiga och sega kakor – mums mums.
Det här behöver du :
Till degen :
150 gram smör
2 dl strösocker
1/2 dl grädde
1 tsk bakpulver
4 – 4 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
125 gram sötmandel
2 msk kakao
4 msk florsocker
2-3 msk grädde
100 gram smör
Dekorering : 125 gram choklad & mandel
Gör dina segelkakor så här:
Rör socker & smör poröst. Tillsätt grädde, och rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i degen och arbeta den smidig.
Dela degen i två delar skär varje rulle i 15 bitar , och rulla dem till kulor – platta till dem något.
Grädda dem i mitten på ugnen 175- 200 grader tills de fått fin färg.
Gör fyllningen- mal mandel sikta ner florsocker ock kakao rör ihop med mjukt smör och tillsätt det och grädden. Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg en kaka på som lock.
Smält choklad ( valfri sort ) och bred den på kakorna dekorera med mandelhalvor.
Kakorna blir rätt stora- så de är rätt lagom och blir snygga att bara dela rakt av på mitten.
Hej! Funderar på om det ska vara choklad istället för smör till dekoreringen 🙂 Tack för alla goda recept och idéer!
Ja, men visst är det så.
Tack för att du är uppmärksam 🙂
Ska smöret till fyllningen verkligen smältas? Jag kan inte bre på den då, den bara rinner… 🙁
Tack för många bra recept!!
Det kan vara ett litet skrivfel.
Men ställ fyllningen kallt en stund så ska det fungera.
Gjorde så, nu går den att bre på men jag tror att det blir godare om man inte smälter smöret. 🙂