Hej,
Idag har det jobbats och fotograferats en himla massa mat idag i köket och därav min frånvaro här på bloggen – ni kommer få se mer av de fotojobben vid ett senare tillfälle. Jag läste att någon saknade vegetariska recept, jag vet att jag har rätt mycket av det. Det är dock först nu i efterhand som jag startade upp en egen kategori för det och jag ska fortsätta att sortera fram de recepten och uppdatera för att maträtter ska komma rätt så att man lättare kan hitta.
Klicka här för mina vegetariska förslag.
Dagens middagstips är denna goda kyckling i sambalsås .
Det här behöver du till 4 portioner:
4 kycklingfileer
smör
paprikapulver
Till skyn:
4 dl vatten
1/2 – 1 tsk soya
1 tsk sambal oelek ( för dig som gillar hetare 2 tsk)
maizena
1 tsk socker
Serveras med : Grönsaks-ris
ris
frysta grönsaker
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, när det är klart så blandar du i ett par dl med grönsaker låt stå tills allt är genomvärmt. Fräs upp smöret i en stekpanna, och stek kycklingfileerna på medelsvag värme med lite paprikapulver på. Steka dem tills de är färdiga, de ska inte få för mycket färg. Ta bort dem och vispa ur stekpanna på sky med vattnet , låt sjuda upp. Häll i sambal oleken och soyan och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan över såsen i en kastrull och red den lite grann med maizena, jag hade inte så mycket maizena i då jag ville ha den lite mer så sky än som en tjock sås ( men det är en smaksak )
Servera sedan med grönsaksriset .
Vardagsenkelt med sting!
Inspirerande matblogg och minst sagt vad det är!! Sluta aldrig blogga 🙂 så kul med goda och smidiga recept till en som tappat fantasin 🙂 super bra blogg kram Helena
<3 Tusen tack!
Ser ursmaskigt ut! Kan du delge lite fler fiskrecept? Jag är så himmelens dålig på fiskrätter. Blir mest laxfiléer i ugn…
Har du kollat in kategorin fiskrätter på bloggen?
Jag har massor av förslag där, mycket lax såklart- men även torsk och annan vit fisk. Kolla in där så hittar du kanske något nytt 🙂
Jättebra med en veg. kategori! Önskar lite fler hela rätter där, och inte bara tillbehör, soppor/pajer. Men gillar verkligen dina recept och får mycket inspiration, och är det tex en kycklingrätt tänker jag mig bara den fast med quorn istället 🙂
Vad roligt att du får inspiration från kycklingrätterna – och veg. kategorin ska byggas upp, nu är det mest pajer, soppor och tillbehör- det stämmer 🙂
Provade denna rätt igår, blev jättebesviken. 🙁 Följde receptet till punkt och pricka och såsen var allt annat än god. Sambon tvingade i sig det, men jag kunde inte ens det. 🙁 Tyckte bara att såsen var stark, men ingen direkt smak i övrigt. Jag som tyckte att det såg så smaskigt ut…
Nej vad tråkigt.
Men varför laga en ”sambal” rätt om man inte gillar stark mat.
jag har massor med recept på mat som inte smakar chili 🙂
Alltså jag älskar stark mat! Men jag vill gärna att den ska smaka något också, inte vara smaklös, men stark, om du fattar hur jag menar?