God eftermiddag,
Här tittade minsann solen fram efter mitt lunchmöte. Och det är alltid trevligt och hoppas nu att juni kan bjuda på mer värme & sol än Maj har gjort. Brrr.. måste vara en av de kallaste majmånaden på många år! Men blir juni lika kall och regnig så får ni baka istället hi hi….
Kladdkakan som bakades till Kevins avslutningsfika har ni frågat om, här kommer receptet.
Det här behöver du för att baka kladdkaka 20- 22 cm :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
Garnering: 3 rullar med center
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet.
Innan servering dekorera med massa center.
Ser gott ut!
Förlåt om jag är lite trög men,” klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten”
Ska man klicka ut kolakrämen från centern? Hur då? 🙂
Det är nog den karamelliserade mjölken som är ”kolasmeten”, rätta mig om jag har fel..
Eller jag menade ”kolaKRÄMEN” men same same.. 😉
Du har rätt
Det ser ju jättegott ut, center är en favoritgodis hos mig, både choklad och kola i samma =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
vilket märke och vart kan man köpa karamelliserad mjölk?
Snälla, kan du inte lägga ut receptet för din cheesecake med hallon i? Den som du har visat bild på, på din instagram. Den ser ju gudomligt god ut
Varför spelar märket roll?
Karamelliserad mjölk kan man köpa i de flesta större matbutiker.
Kära nån, vilken glaet frestande godsak! Dulche de leche är verkligen något av det godaste vi vet, går ju att göra så mycket gott med det.
Hur länge ska den stå till sig i kylskåpet?
Några timmar, men man kan med fördel ha den över natten 🙂