Välkommen ny vecka och nya möjligheter.
Jag startade upp dagen med en solig & frisk powerwalk. Jag blir så mycket piggare av att gå direkt på morgonen istället för att skjuta på motionen till eftermiddagen. Så nu ska jag sätta fart med dagens jobb som är fotojobb & bildredigering. Ville bara först kika in med detta inlägg innan. Dagens middagstips blir en gammal traditionell kycklingrätt fast med en currytvist. Så flygande Jacob blev istället flygande Melvin 🙂
Kyckling med banan, jordnötter & curry
Så här lätt gör du snygga ristorn. Fyll en lite mugg / kopp med ris och vänd upp och ner på tallriken. Och volia så har du ett snyggt torn.
Det här behöver du till 4 personer :
4 medelstora kycklingfileer
2 pkt med bacon
2 mogna bananer
4 dl vispad grädde
1 1/2 msk chilisås
1 tsk med gul curry
salt & peppar
Toppa med jordnötter
Serveras med kokt ris
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar. Ställ ugnen på 225 grader.
Strimla kycklingen & baconet och stek i smör. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, vispa grädden tills den bildar toppar och rör ihop med chilisås, curry, salt & peppar. Skiva bananerna och lägg över kycklingen, bred över grädden.
Ställ in i ugnen tills gratängen fått en vacker färg cirka 15- 20 minuter.
Ta ut och strö över salta jordnötter.
Sedan är det klart att servera.
Hej, hur gör du med jordnötterna med en allergiker i huset? / Maria
Hej Maria,
Den veckan när Thelma är hos sin pappa så äter vi nötter. Hon har aldrig reagerat på det, men skulle hon visa symtom skulle vi såklart aldrig ha jordnötter hemma.
Det ser jättegott ut, dock har jag och banan aldrig gått ihop så tror du att det skulle funka med ananas eller äpple istället?
http://www.diningandcooking.blogg.se
Älskar curry så detta ska absolut testas!
Tack 🙂
Testade just en av dina kladdkakor, istället för godis bitar la vi i grovt lakritsströssel. Riktigt mumsigt
Åh, vart kommer dina supersnygga vita tallrikar ifrån? 🙂