Måndag: Inbakad räksoppa
Tisdag Pannbiff med potatis & löksås
Onsdag Grekisk lax
Torsdag Inbakad kassler med ris & currysås
Fredag Herrgårdskyckling med ris
Recept till 4 personer på herrgårdskyckling:
4 kycklingfileer
smör
salt& peppar
100 gram rökt skinka
2 msk finhackad persilja
4 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 1/2 dl riven herrgårdsost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar.
Servera med klyftpotatis eller ris.
* * * * * * * * * * * * * *
Saftiga & chokladiga kärleksmums till kaffet
Det här behöver du till 30 stora bitar :
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Glasyr :
75 gram smör
1/ 2 dl kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnslångpanna och klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker så att det blir vitt & luftigt, blanda resten av de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten. Tillsätt smör & mjölk under omrörning och rör till en jämn smet. Häll smeten i långpanna och grädda i 20 – 25 minuter. Under tiden gör du glasyren.
Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna tills du har en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan när den svalnat något.
Strö över kokos eller strössel och skär kakan i bitar.
Går utmärkt att frysa.
Den grekiska laxen låter jättegod, lax måste nog vara den vanligaste fisken vi äter i Sverige och det är jättekul att få ny inspiration och idéer kring hur man lagar den.
http://www.diningandcooking.blogg.se
Har du slutat med en köttfri måndag? 🙂
Nej då, men den veckan råkade vekomatsedeln bli så 🙂
Vill ni leta efter veg recept själva finns en kategori
halloj!
Vill först tacka för all inspiration och alla goda recept du delar med dig av. Underlättar i vardagen!
Sedan skulle jag vilja blinka lite med ögonen ;o) och framföra ett önskemål…
Kan du inte komplettera recepten med lite goda sallader? Det blir så trist här hemma med tomat och gurka liksom ;o). Vi har kört CG matkasse här hemma ett tag och de samkör lite, typ halva blomkålshuvudet ena dagen och halva andra dagen. Lite färsk ingefära ena veckan och resten andra veckan. Perfekt både för miljö och plånbok.
Får jag sedan önska helt ”over the limits”
Får jag sedan önska helt ”over the limits”
Åh va gott allting låter. Tänkte fråga om du kan del med dig av ett recept på moussaka?
Jätterolig blogg som ger mycket inspiration
Gjorde kycklingen idag. Den blev suverän 🙂
Gjorde kycklingen idag och den blev populär hos barnen 🙂