Helgerna går alltid så snabbt, redan söndag idag ju. Och vi har hoppats på bra väder idag då vi planerat en utflykt, och det ser ut att bli okej. Så nu ska vi packa ut oss i bilen, och hämta upp några av barnens kompisar innan vi åker vidare. Ni kommer kunna följa med på utflykten via insta @jennysmatblogg
Nu lite matförslag till kommande vecka.
Måndag: Pasta & tomatsoppa ( veg)
Tisdag Laxstroganoff med ris
Onsdag Gratinerad Bamsebiff
Torsdag Korvgratäng
Fredag : Godaste Biffstroganoffen.
Hemligheten är att laga biffstroganoff på lövbit och sedan låta den sjuda i minst 2 timmar , så det blir riktigt mört & gott.
Serveras med ris eller kokt potatis
Det här behöver du till 4- 5 personer :
700 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
6 dl vatten
3 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
3 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl grädde
maizenaredning
Serveras med ris & sallad
Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak. Rör ner tomatpure, dijonsenap , fond & soya chilisås och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda på svag värme i 2 timmar sedan tillsätter du grädden. Låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.
* * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet Lakrits- & citronbiskiver
Det här behöver du till cirka 25 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 halv citron skal + saft
1 msk vaniljsocker
Topping : 200 gram mjölkchoklad med lakritssmak tex. marabous
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. åt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så sur / söt som du vill ha den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
Ställ svalt och smält under tiden chokladen.
Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen , och ställ svalt så att chokladen stelnar.
Klart att serveras!
Biffstroganofen ser väldigt god ut och biskvierna också, har aldrig gjort eller ätit biskvier men snart är det nog dags att prova =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
Följer din blogg varje dag. Försöker att laga av allt det goda du gör.
Har svårt att hitta recepten. Skulle du inte kunna göra en bok eller ett häfte så att man hade allt samlat,
Hoppas !
Tack
Marita
Hej! Matinspiration är precis vad vi behöver just nu. Gott!!! Det är ofta grädde i din mat, vilken typ av grädde använder du?
Hej,
I receptet på ädelostfyllda biffar står det att biffarna ska in i ugnen på 70 grader efter att de har stekt klart, men det står inte varför eller hur länge?
Din blogg är så bra och ger mig så mycket inspiration.
Så mycket gott,kakan med hallon garnerat,var hittar jag receptet?
MMMM vad GOTT måste jag testa göra i veckan TACK 🙂 Hoppas annars att du haft en solig helg, här blåser det som bara f.
Om du gillar sommarhus inspiration kan du kolla in min nya post 🙂
ha en kanonvecka
LOVE Maria Inredning – it’s Swedish for decor
Hur gör du laxstroganoffen? 🙂
Klicka på texten Laxstroganoff så kommer du till receptet
Vilken maizenaredning använder du? Kollade efter det på affären, men det fanns både ljus redning, brun redning och en som hette majsstärkelse! Blev lite smått förvirrad och det resulterade i att jag inte köpte någon 😛 😀
Supergott! Detta blev dagens middag och alla gillade det. Hade av bara farten i salt och peppar också, men det behövs INTE (blev då lite för salt, bättre att salta efteråt om det behövs). Använde maizenarednibg för ljusa såser. Detta gör vi flera ggr!
Ååh jag har längtat heeeela dagen efter denna rätt. Började nu vid sjutiden och får se längre ner i receptet att den ska stå å sjuda i 2 timmar?!
Verkar inte som att hela min kommentar kom med, får äta detta i morgon och käka en smörgås i kväll 🙂 älskar din blogg! ❤️
Alltid lika trevligt att läsa dina veckmenyer 🙂 ang. Lakritsbiskvierna, kan det funka att göra dem i långpanna? ?
numera går jag in på din blogg först för att jag vet att här finns riktigt bra recept på det jag vill laga. Provade biff stroganoff idag, så gott!
Tack