Hej hej,
Här sitter jag och knappar på datorn medan resten av familjen fortfarande sover gott. Jag har lite svårt att sova länge nu när det blir ljust så tidigt på morgonen. Men det gör inget det är rätt gott att tassa upp och förbereda frukost och dricka lite kaffe en stund innan alla andra vaknar. Idag kommer min mamma och Lalle hit och vi ska laga lite lunch ihop och fika lite. Tänkte jag skulle baka den här gamla godingen. Bärpajer funkar ju alltid, och gärna med mycket vaniljsås.
Pajen innan gräddning
Det här behöver du :
Smör
Rabarber så att det täcker pajbotten
2 dl socker
Smuldegen :
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 gram smör
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Smöra forem och häll ut skivad rabarber över botten – sockra väl.
Arbeta ihop smuldegen , kallt smör, vetemjöl och socker och fördela över rabarberna.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 – 30 minuter. Tils pajen fått fin färg.
Servera med vaniljsås .
Ska man smälta smöret?:)
Jättefin form! : )
Torr och tråkig maj faktiskt.
God paj! Kan du tips om hur man bara kan skriva ut det receptet man är intresserad av.
Som det nu är skrivs det ut typ 20 sidor.
Mvh Marita