Eget smör…
Gott smör , på ett hårt bröd med ost och skinka. 🙂
Detta behöver du :
5 dl Vispgrädde
Salt ( efter egen smak )
Gör så här :
Häll upp grädden i en skål. Vispa med elvisp länge.
Vispa tills det bildas små smörkulor grädden , sila bort den vätskan som bildas.
rör ner salt efter egen smak. Och lägg upp i en vacker skål.
Förvara smöret i kylskåp. Ta fram en stund innan det ska ätas – så att smöret blir mjukt och lätt att bre med.
Klart!
Hej och godmorgon alla morgonpigga.
Här startade vi morgonen med en tidig frukost bestående av bland annat kokta ägg, musli och goda mackor / knäcke med hemlagat smör. Eget smör är verkligen busenkelt att göra!
men nu är frukosten avklarad och solen skiner även denna Torsdag 🙂
Och barnens Kusin Nea följde med oss hem från Öland igår- och på schemat för dagen står det …. lekplatsen, minigolf , pannkakslunch och bio 😀
Det verkar bli en riktig toppendag helt enkelt !
Hur lång hållbarhet kan man uppskatta att de har? 🙂 hur många g blir de på 5 dl
Vill du ha Bregott konsistens, rör ner ca 1/2 dl olja i 250 gr smör. När oljan är inarbetad, vispa in ca 1/2 dl vatten med elvisp. Förvara i kylen och du har alltid bredbart smör
Undrar också om hållbarheten!
Smör man köper håller ju längre än grädde man köper, så svårt att veta då…
Smöret gick åt rätt snabbt. Så jag vet inte.
Men minst en vecka