Godmorgon,
Vi jobbar på här i stugan och har nu fått ut de gamla garderoberna och fått in nya fräscha. Blev sådan skillnad, och idag ska nya tapeterna upp i sovrummet. En gammaldags blommig tapet valde vi, tror den blir söt här i stugan. Idag kommer Kevin ( Jonathans lillebror) hit och lämnar Melvin & Nomi som varit hos farmor & farfar sen i söndags. De har haft det jättemysigt där och varit på badhuset, och i stallet och klappat hästarna & igår tog Kevin med dem till Leos lekland. Så det är väldigt nöjda och glada barn som kommer hem till stugan idag 🙂
Tänkte låta barnen välja mat, så det lutar åt tacos idag. Men om jag får välja hade jag gärna lagat denna pastan. En gräddig räkpasta med smak av frisk citron. Varje gång jag lagar den så undrar jag varför jag inte gör detta oftare.
Det här behöver du till min räkpasta för 4 personer:
Pasta för 4
olivolja
10 klyftade körsbärstomater
1/2 riven gul lök
2 dl vatten
2 msk koncentrerad hummerfond
2 dl grädde
rivet skal av en citron
( ev. lite pressad citronsaft)
salt & citronpeppar
Ljus maizena
300 gram nyskalade räkor
Gör så här:
Koka pastan i saltat vatten. Värm upp en kastrull där du fräser tomater & riven lök häll över vatten och blanda i fond i kastrullen. Låt sjuda upp, riv ner det gula skalet av citronen ner i såsen & ev lite pressad citron , vänd ner grädde. Red av såsen med maizena och smaka av med salt. Vänd ner den färdiga pastan och räkorna.
Rör om och klart att servera.
Peppra över lite citronpeppar innan servering.
Citronpeppar, det var länge sedan vi hade hemma! Löp å köp blir det. : )
Kan man byta räkorna mot kyckling?
Ser jättegott ut 😀
Mvh Camilla
http://www.minstorafamilj.se
mumms
Gott! Detta gillar hela familjen. Brukar göra en liknande pastasås med kallrökt lax, dill och citron. Barnen älskar det! Det blir mycket smak av den rökta laxen 🙂
Så gott det ser ut!
Kolla gärna in min blogg, som handlar om lyxig mat!
Älskar din blogg! Våra veckomatsedlar består oftast utav dina recept 😀 Har länge undrat var du hittar de pasta skruvarna? Påminner mig om skoltiden!
På Willys 🙂
Detta var det godaste pastan jag ätit på länge. Tack för underbart recept. Detta kommer jag att göra fler gånger 🙂