Tips på god & nyttig LCHF- pizza med den godaste pizzasalladen. Jag har provat så många olika varianter, men nu vet jag hur man ska få den sådär perfekt mjuk som man får den på pizzerian. Hemligen är hett vatten- kolla in receptet längre ner.
LCHF-PIZZA
Till botten behöver du:
150 gram philadelphiaost
3 ägg
5 1/2 dl riven stureost
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
Fyllning :
Massa riven ost
skinka
Skivad lök & körsbärstomat – kan också uteslutas
Pepparoni
Och Philadelhiaost.
Förslag till andra fyllningar:
Stekt currykyckling
oliver
Köttfärs
fläskfile / oxfile
Bearneiesås
Sparris
svamp
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Vispa ihop ägg med philadelphiaosten , tills smeten blir slät.
Rör ner ost , grädde och creme fraiche. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Och fördela smeten jämnt.Grädda i ca 20- 25 minuter i mitten på ugnen, tills den är gyllene.
Under tiden kokar du tomatsåsen.Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter.
Ställ ugnen på 200- 225 grader. Sedan toppar du pizzan med tomatsås, och den övriga fyllningen.Klicka ut lite philadelphiaost, så blir det jättegott och krämigt på pizzan.
Grädda i 10 – 15 minuter – tills osten börjat bubbla.
Servera genast.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Godaste pizzasalladen :
1 litet huvud med vitkål
1 kastrull med kokhett vatten
3 korkar med ättika ( te.x perstorp)
1 dl rapsolja
1 1/2 tsk med salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Hyvla kålen med en osthyvel eller i en matberedare. Lägg i ett durkslag och häll över det kokande vattnet över den strimlade kålen. Skölj sedan med iskallt vatten tills kålen svalnat. Låt rinna av medan du blandar ihop ättika, rapsolja salt & svartpeppar.
Häll ner och vänd om både vitkål & ättikssåsen blanda väl och smaka ev av med mera ättika eller kryddor.
Klarar sig fint i 5- 6 dagar i kylskåp.
Åh det hade jag kunnat tala om jag är uppvuxen med vitkålsallad:-)) ha en fin lördag:-)
Min sambo gör världens godaste pizzasallad precis som på pizzerian, och hemligheten han har lärt sig av en pizzabagare är att krama ur salladen med händerna från vätskan när du blandat ihop den, då blir den också sådär mjuk och god. Och så använder han bara vitvinsvinäger, olja, salt och svartpeppar.
Jättefint! Snälla Jenny hjälp mig. Har ett hemskt problem med min lägenhet som jag skriver om på min blogg. Postar dock mycket annat också som är intressant. Det är dock essentiellt för mig att problemet löses. Ett sätt är att sprida bloggen. Så kan du hjälpa mig är jag oändligt tacksam. Ta själv en titt på bloggen och se om du gillar den. PS. Du är vacker som en gudinna och säkert lika snäll och. Hälsningar, Einar Schulman http://feydakin2000.blogspot.no/
Hej Jenny,
Hur många procent är det på ättikan, 12% eller 24%?
Kan du inte börja ange. vissa recept i gram? Det kan bli stor skillnad på resultat beroende på hur mycket man tar…annars tack för en jättebra blogg 🙂
Ställer frågan igen och hoppas på svar. Du skriver att man kan anvönda tex Perstorp ättika.. den jag hittar är på 24 % , är det 24 eller 12 % som du använder ? / Therese
Det går bra med vilken som. Smaka dig fram. Den är en krydda i salladen-