Godmorgon Söndag,
Gårdagen bjöd på trevlig fika hos min mormor & morfar. Sen kikade vi på mellon i vanlig ordning. I eftermiddag ska vi hemåt växjö igen, och stannar till hos Jonathans bror Kim på vägen hem. Han renoverar för fullt i sitt hus, så det är alltid lika roligt att se förändringarna när man kommer dit på besök.
Nu iallafall över till mina middagstips till er, hoppas ni hittar lite ni gillar.
Måndag : Spansk Frittata
Tisdag Västerbottenlax
Onsdag Kasslerpizza-gratäng
Torsdag Majs & potatissoppa toppad med bacon
Fredag Chicken Oscar
Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar
Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.
Lägg upp & servera som bilden ovan.
God mat behöver inte vara särskilt svår att laga. Mums!
* * * * * * * * * * * * * * *
Tips på något gott till kaffet: Sega Daimsnitt
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Galet goda!
Vill man ha tunnare/ hårdare snitt gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken.
Tack för en kanonbra blogg med mycket inspiration! Jag efterlyser dock en veckomatsedel med mer hälsosam kost, mindre kalorier helt enkelt! 🙂
Tack för en jättebra blogg! Har börjat följa din veckomatsedel och hela familjen gillar dina recept.
TACK för den absolut bästa matbloggen! Alla mina recept görs härifrån 🙂 Du har möjligtvis inget trevligt recept på vad man kan göra med en hel kyckling? 🙂
Härinne känner man dofter och smaker, och allt ser så gott ut! Man blir glad, och rätt rund om magen.
Bakar just nu en wienerkaka, som jag hittat recept på. Kanske inte på din blogg…
Trevlig söndag med lite sol och vårkänslor!
Hej Jenny! Om man vill tipsa dig om ett recept hur gör man då? 🙂 Har ett superenkelt och kanongott vardags recept på pastasås på lut som jag tror du skulle gilla!
Tack för en underbar blogg! /Anna
Maila mig gärna : jennysmatblogg@hotmail.se
🙂
Hej Jenny. Har gjort skogspannan och gissa om den var uppskattad. Har jättemycket torkade trattkantareller så jag tog dessa, funkade jättebra. Nu blir det snart dumlesnittar, har gjort dem en gång förut och de tar snabbt slut. Tack igen för en suverän blogg.
Så härlig blogg med helt underbara recept.Är ganska ny på din sida men har redan gjort massor av rätter
Dina daimsnittar är farligt goda. Bakat dem flera gånger och min sambo äter upp alla innan jag hinner blinka 😉 //Victoria
Hej Jenny och tack för en mycket inspirerande blogg!
Men jag skulle vara jätte glad om du kunde tipsa om nyttiga och bra tillbehör att ha till kött, fisk, kyckling utan att vara en kolhydratbomd. Har tröttnat på att bara äta sallad och stekt vitkål/morot/zuccini så hade varit ett underbart med lite inspiration 🙂
Hej Jenny!!
Måste först börja med att säga att det är jätte kul att följa alla dina goda recept, speciellt alla efterrätter o bakverk. Jag tycker det är jätte kul att baka och har precis testat dina daimsnittar, som blev sååå goda!!
Hej Frida
Va roligt 🙂 Tack för att du tar dig tid att berätta 🙂
Hej igen!! Min fråga kom visst inte med! Hur förvarar man kakor bäst? I plåtburk eller har du något annat bra tips? Mvh Frida
De som inte går åt med en gång fryser jag in. De tinar så snabbt, och då har man alltid färska kakor hemma 🙂
Har nyss börjat följa din blogg. Så mycket gott och nu behöver vi inte fundera på vad vi ska äta varje dag