Hejsan!
Regnigt och kallt i växjö idag, igen. Men det betyder att det varit en toppendag för att sylta och safta iallafall.
Tre nya flaskor med Thelmas favoritsaft (svartvinbärssaft). Varav jag frös in hälften, för att spara till hösten / vintern. Och så gjorde jag ett par burkar med svartvinbärssylt. Och fortfarande så finns det lika mycket svartvinbär kvar ute i trädgården. . . .
Svartvinbärssylt gott till plättarna, pannkakorna, våfflorna .
Det här behöver du :
1 liter med mogna svartvinbär
1/2 liter vatten
12 dl strösocker
Gör så här :
Rensa och tvätta bären, lägg i en gryta med vatten och låt koka på medelvärme cirka 15 minuter, rör om då och då.
Ta bort från värmen och rör ner sockret, blanda tills sockret löst sig.
Häll upp i glasburkar och förvara i kylen.
Jag brukar också göra svartvinbärssylt, riktigt gott i morgonfilet! Dessutom känns det ju lite nyttigare än annan sylt:)
Fräscht med svartvinbärssylt!
Nytt fräscht mode hos Dimna.se! Som vanligt nyheter varje vecka och utvalda produkter från märket Bershka!
Dimna.se – kläder och skor på nätet!
Med hemmagjord saft & sylt i kylen/frysen känner man sig ganska rik!
Gott det lät, visst är det smaskigt med engengjord sylt och så lätt!!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Tack för bra tips på sylt! /Emma