Hej igen,
Jag tar en liten paus med en kopp kaffe framför datorn – vi håller på att packa och städar det sista nu- innan husvakten kommer. Ska åka till sommarstugan i ett par dagar. Hoppas på fint väder så vi kan sola och bada. Flera mail har trillat in om möblerna jag köpte. Bilder kommer, men de är inte riktigt färdiga än. Jag har iallafall hunnit med att slipa dem, och måla dem en gång. Så håll utkik, för snart kommer lite bilder på dem. Jag tror (hoppas ) att de kommer bli fina.
Och innan vi åker tänkte jag baka en riktigt god (favorit)-kladdkaka , med sega pollybitar.
Till en rund form ca 18-20 cm:
Smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
Valfri mängd Polly
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg och socker ( Vispa inte )
Smält smöret och låt det svalna.
Rör i hop alla torra ingredienser , och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret.
Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager.
tryck sedan ner valfri mängd Polly i kakan och grädda i ca 15- 20 minuter.
Låt kakan stå kallt och stanna till sig en timme innan servering.
Servera kladdkakan med grädde
Vilken kladdkaka älskar polly 🙂
ska det inte vara något bakpulver i
Ååå Jenny.
Denna har jag bakat fler ggr.
Helt underbart. När chokladen möter den sega pollyn.
Inga, jag har aldrig bakpulver i kladdiskakor. 🙂
Men har du nåt bra tips på Kladdkaka med bakpulver så vill jag testa. 🙂
Inga : Nix , inget bakpulver i denna 🙂
Gott !!
Bakade denna igår, den blev sååå god:) Tack för receptet och för en härlig blogg.
Hej!
Idag bakade vi denna pollykladdkaka, och vi valde att använda polly med algrensbilar. rekommenderar det !
Mums – det måste prövas 🙂