Här kommer receptet på de sega chokladkakorna som verkade bli riktigt uppskattade på facebook
Jag bakade några liknande kakor för ett tag sedan, och testade nu med att ha i ännu mera choklad i.
Gott gott!
40 stycken Söta, sega och krispiga kakor :
5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad
Gör så här:Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke. Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig. Se upp så att den inte blir för lös, då kan man misslyckas. Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. Rör sedan ner den hackade choklade.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor. Jag fick ungefär 30 kakor av min smet. Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. ) Men se upp så att de inte bränns
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.
Åhhh jag ska genast gå och sätta på ugnen och trotsa det faktum att det redan är 30 grader varmt i köket 😉
Möms;-)
Yummi!! Mmmm vad goda, men mina blev då inte så fina som dina 😛
Men så gott, och enkelt, jag som inte tål gluten:D
Kram!
Sega chokladkakor låter mer än gott!! Hoppas du haft en underbar dag och att värmen varit hos dig också idag:)
Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Hej!
Jag har läst din blogg länge nu och provat flera maträtter med framgång! Är nu sugen på chokladkakorna som verkar smarriga. Mina söner är tokiga i choklad men dilemmat är att min ena son inte tål ägg. Har du nåt tips på goda choladkakor utan ägg?
Hälsningar Maria
Gjorde dessa igår och de var helt ljuvligt goda 🙂 Tack för receptet 🙂
Trevlig sommar!
Hälsar, Camilla
🙂 Vad roligt att ni är flera stycken som har hunnit baka dessa alla redan 🙂
Maria, jag vet tyvärr inte några chokladkakor just nu utan ägg- men när jag hittar ett bra så kommer jag skriva om det. 🙂
Vilket spännande recept, lite annorlunda! Dessa vill jag göra någon variant på 🙂
Kan man frysa dessa?
Emma : Nej, de blir inte bra när man fryser dem.
Man får baka så mkt som går åt, de kan förvaras i en tät burk i ett par dagar, sedna blir de alldeles för sega,
Ohhhhhhhhh guddd vad gott jag blir sååååå sugen!! FYFAN BAKA DOM TILL MIG PLS
Kan man frysa degen o sen grädda vid tillfälle ?