INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Sega chokladkakor bakade helt utan vetemjöl

Här kommer det efterfrågade receptet på chokladkakorna som jag bakade för lite sedan.
De påminner om kladdkaka – eller just den där sega goda kanten på kladdkakorna.Och jag har från flera kommentarer på facebook efter att jag visat bilder på kakorna där – många hoppades på att kakorna var LCHF- recept.  Men dessa kakor är då inte alls så nyttiga (tyvärr) , för de var riktigt goda och värda att provbakas .

Sega runda chokladkakor med lite krispighet i.

IMG_7912

40 stycken Söta, sega och krispiga kakor :

5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke.
Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig.
Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.
Jag gjorde ganska stora – fick ungefär 30 kakor av min smet.
Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. ) Men håll koll så du inte bränner dem.
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.

Serveras genast.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Just nu är det REA på denna grymma dusch-hyllan. Bara 351 : – Klicka här: 

7
Prenumerera
Notis om

18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
12 år sedan

Skriver ner receptet. Denna ska bakas väldigt snart.

Petra
12 år sedan

Perfekt, de är ju mjölkfria också 🙂

12 år sedan

Dom där kakorna ser grymma ut! Är de glutenfria?

Monika
Reply to  Ann-Sofi MATSAFARI
7 år sedan

Vad skulle kunna innehålla gluten i dessa ingredienser??

Nicky
12 år sedan

Grymt goda!
Nya favoritreceptet, utan tvekan
Lagom sega, mjuka, mycket lätt att justera så att man får så mycket/lite kakao-smak som man vill ha.
Blev perfekt konsistens direkt för mig, behövde inte lägga till en enda droppe vatten.

Tack för ett finfint recept! 😀

jennysmatblogg
12 år sedan

Petra : Det också ja 🙂

Roligt Nicky att du hunnit pröva receptet.

Lika
12 år sedan

Såå lätta och såå mumsiga.

Jag fick ta till lite mera florsocker. Ska serveras på mitt kalas på söndag 😀 Kommer bli en favorit 🙂

veronica
12 år sedan

Men va goa dom ser ut! Måste bara baka dessa, verkar ju dessutom va väldigt enkelt att baka!

Elin
12 år sedan

De godaste kakorna jag smakat! Man lockades till dem också p g a utseendet 🙂

jennysmatblogg
12 år sedan

Vad roligt att ni är flera som har hunnit baka dessa. 🙂
Och att ni gillade dem.

12 år sedan

Attans att de inte var av att lite bättre alternativ för de såg rackans goda ut =) Du har inget bra recept på sega kakor, lchf variant?

Marco
12 år sedan

Riktigt goda ! Rekommenderas starkt.

Camilla
12 år sedan

Gjorde dessa för ett tag sedan och det var smått övergräddade. Jag la in dem i frysen och tänkte att ja ja, jag kanske tar fram dem någon dag. Sagt och gjort tog jag fram en kaka idag och jag måste bara säga att de var sjuuuukt goda. Lagom kladdiga och jättegoda!!!!

12 år sedan

Gud vad goda dem var!! Jag som är gluten & laktos älskar dessa!!!

12 år sedan

Var chokladsugen.. Då hittade jag dessa, jätte goda!

Lena
12 år sedan

Bakade dessa i dag, var helt underbara 🙂 Så lätta att baka också. Tillbringar mycket tid här på din blogg, är så härligt att både läsa recept och se dina fina foto.

Ellinor
9 år sedan

Hade önskat en bild när smeten ligger på plåten. Tror att jag gjorde alldeles för stora, smeten kan ha varit lite för rinnig också(tyckte dock inte det när den var i bunken) dom är i ugnen nu så vi får se hur dom blir. Smeten var iaf god ;p

Madelen
2 månader sedan

Vore väldigt bra om man visste vilken storlek man skulle klicka ut på plåten, flöt bara ut och vart bara skit av allt. Lite mer bilder steg för steg hade varit toppen!

Nästa inlägg

Thai-inspirerad soppa

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x